Veljko Mršić:”Moramo stvoriti momčad i napraviti igrače koji podnose sve”

Array

Ono što se špekuliralo prije nekoliko dana, dobilo je i službenu potvrdu. Veljko Mršić naslijedio je Dražena Anzulovića i postao je novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Novi izbornik predstavljen je na press konferenciji gdje je odgovarao na pitanja zajedno s predsjednikom Saveza Stojkom Vrankovićem i predsjednikom Stručnog savjeta Dinom Rađom.

Mršića je odmah dočekalo pitanje koje muči košarkašku Hrvatsku: Kako napraviti da više ne gubimo od reprezentacija kao što su Nizozemska i Rumunjska, koje su rang ispod nas? Kao i uvijek, Mršić je spomenuo rad, rad i rad što je bila učestala riječ i kod njegovih prethodnika, a završilo bi svaki put otkazom. – Ne znam hoćemo li i dalje gubiti. To su špekulacije. Bila je komotna situacija u Cedeviti gdje sam radio kao sportski direktor, ali ja imam vjere u sebe i hrvatsku košarku. Ova košarka nam je dala sve, najlakše je otiči i ostaviti sve. Ona nam je omogućila dosta toga i trebamo ju vratiti. Mene su zvali na razgovor, iznio sam svoje ideje, našli smo se i sad idemo raditi – rekao je Veljko Mršić.

Veliki problem s kojim se Hrvatska susrela je taj što su se kvalifikacije igrale u prozorima u kojima nisu mogli nastupati igrači iz NBA lige i Eurolige. Kako riješiti taj problem? Stvaranjem baze s novim igračima, rekla su gospoda iz Saveza. – Mi moramo stvoriti momčad. Napraviti igrače koji mogu podnijeti sve. Moramo napraviti testiranja i dovesti one koji su spremni dovesti se u službu reprezentacije. Teško je nakon 3,4 dana treninga uigrati momčad, Iz prozora u prozor su se mijenjali igrači i kako bismo to riješili, moramo napraviti bazu igrača i s njima raditi i napraviti momčad. Momčad koja će igrati zajedno i uigrati se.

Mršić je tako naslijedio Anzulovića i Skelina koji su odradili kvalifikacije, ali neuspješno jer će Hrvatska s televizije gledati i SP u Kini kao i Olimpijske igre iz Tokija, ako nam netko ne daruje pozivnicu za kvalifikacije. Veljka su mnogi pratitelji hrvatske košarke podržali i nadaju se da će opet osoviti hrvatsku košarku na noge. – Znači mi puno, vidio sam da mediji i javnost podržavaju moje imenovanje. Jako mi je drago. Želim opravdati to povjerenje koje čelnici Saveza imaju u mene. Imam vjere i iskustva, puno toga sam prošao, tako da nadam da ću opravdati sve,  Stojko Vranković i ovaj put je siguran u svoj odabir i smatra kako je Mršić dobar čovjek za reprezentaciju. – Veljka znam dugo, iz igračkih dana kada je kao mladić došao u repku. Znam njegov karakter i radne navike. Situacija baš i nije bajna, ali poznavajući njegov karakter i radne navike, želim reći da samo s dobrim radom i pobjedama ćemo doći do cilja – rekao je Stojko Vranković.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/sport/mrsic-moramo-smisliti-kako-da-ne-gubimo-vise-od-losijih-ekipa-627611 – 24sata.hr

Related Articles