Veljko Mršić:”Putujemo u Poreč, tamo bi trebali igrati protiv Cedevita Olimpije”

Pandemija koronavirusa poremetila je neke planove za košarkaše Zadra. Prošlog petka utakmica protiv sinjskog Alkara bila je otkazana zbog toga što je jednom našem igraču potvrđen COVID-19, a zbog sigurnosti svih ekipa memorijalni turnir Tomislav Knežević također je otkazan. Trener seniorskog sastava, Veljko Mršić, komentirao je trenutnu situaciju i kakav je budući plan priprema.

Koronavirus zaustavio je treninge Zadra, no sad nakon testiranja igrači s negativnim nalazima vratili su se na parket. Kakva je trenutna situacija i kako su pozitivni igrači?

“Situacija je takva da imamo dva pozitivna igrača. Dobro je u ovom drugom testiranju od 15 ili 16 ljudi koji su se testirali, samo je jedan igrač pozitivan. Najvjerojatnije ćemo mu ponoviti testiranje da vidimo hoće li rezultat biti isti. Također je dobro je da nastavljamo trenirati, dečki su do sada jako dobro radili, sad ćemo nastaviti dalje. Otkazan nam je memorijalni turnir Tomislav Knežević, pokušat ćemo ovog vikenda organizirati neku drugu utakmicu. Sve nastavljamo po nacrtanom planu, ako se u ovoj situaciji to može napraviti. Vidimo što se događa ostalim klubovima, trebamo biti odgovorni, svaki od nas mora odgovarati za sebe znajući da kad se brine za sebe da brine se i za cijelu momčad,” rekao je trener Mršić.

Veljko Mršić također komentirao je put u Poreč.

“Za sad se ide u Poreč, trenirat će se kao što smo planirali. Planiramo odigrati jednu utakmicu protiv Cedevite Olimpije, vidjet ćemo ako oni mogu doći u Poreč i vratiti se u Sloveniju unutar 24 sata bez testa na COVID-19. Ako nećemo moći odigrati utakmicu s njima, tražit ćemo nekog drugog protivnika.”

Momčad Veljka Mršića putuje iz Zadra u Poreč u nedjelju, 30. kolovoza, dok bi utakmica protiv Cedevite Olimpije mogla biti 4. rujna.

Related Articles