#234

Video: Aleksandar Đorđević novi je izbornik Srbije

Aleksandar Đorđević trebao bi postati novi izbornik Srbije, ali ova informacija još uvijek nije službeno potvrđena, no iz izvora bliskih košarkaškom savezu Srbije, sve je dogovoreno, samo treba staviti potpis na ugovor.

Đorđevića kojeg svi najbolje pamtimo po pobjedničkoj trici u posljednjoj sekundi protiv Hrvatske na EuroBasketu 1997. godine. Nakon što je sadašnji trener Cibone, Slaven Rimac doveo Hrvatsku slobodnim bacanjima u vodstvo od 62:61, par sekundi do kraja, loptu je dobio Đorđević, preveo je i šutnuo baš preko Rimca u posljednjoj sekundi i pogodio iz teške situacije za pobjedu 64:62.

Potpredsjednik Srpskog košarkaškog saveza, još jedan legendarni igrač, Dejan Bodiroga sastao se sa Đorđevićem da vidi koliki je njegov interes za preuzimanje izborničke klupe, a nakon tog sastanka navodno je i postignut dogovor.

Kao igrač, Đorđević je igrao za Partizan, Olimpiju Milano (današnji Armani), Fortitudo, Portland, Barcelonu, Real Madrid i Scavolini. Kao trener nema puno iskustva, a karijeru je započeo 2006. godine kao trener Armani Jeansa. Nakon toga vodio je još samo Benneton iz Trevisa, a od ljeta 2012. godine je bez posla. Biti će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati kao izbornik reprezentacije Srbije, na kojoj će zamjeniti legendarnog Dušana Ivkovića.