FOTO: Bogut nokautirao igrača kojem su se u NBA ligi rugali!

U utakmici Illawarra Hawksa i Sydney Kingsa, okom fotoaparata zabilježena je jedna vrlo zanimljiva situacija. U njoj je sudjelovao bivša NBA zvijezda i član šampionske momčadi Golden State Warriorsa – Andrew Bogut!

Riječ je o centru koji je prije 35 godina rođen u Melbourneu, ali se uvijek ponosio hrvatskim podrijetlom:

– Odrastao sam u hrvatskoj obitelji u Australiji, naučio jezik, jeo sam hrvatsku hranu, slušao hrvatsku glazbu. Vikendom bih izlazio u hrvatske klubove. Mogu reći da se ponosim svojim hrvatskim porijeklom – kazao je još 2010. godine za naše medije posebno naglasivši da je navijač Dinama, ali i sljedeće:

– Imam sve od Thompsona, Škore, Pejakovića, Colonije. Volim i stariju glazbu kao što su Azra i Bijelo dugme.

Danas ga ističemo zbog drugog razloga – naime tijekom spomenute utakmice (koju je dobio Sydney sa 102:79), čini se da je u jednom duelu nokautirao ili barem došao blizu tog učinka kada je rukom u lice udario Josha Boonea.

A taj je isto zanimljiva pojava: tom Amerikancu je također 35 godina, između 2006. i 2010. nastupao je u NBA ligi, a nakon toga viđali smo ga po cijelom svijetu. Osim u europskim klubovima, nastupao je čak i u Bahreinu, a eto ga sada u Australiji.

S Bogutom je još 2018. imao verbalnih okršaja i prepucavanje putem medija, koje dosad još nisu završile tjelesnim sukobom.

Boonea će fanovi NBA lige, međutim, možda najviše pamtiti po činjenici da je bio jedan od najgorih izvođača slobodnih bacanja u ligi. U jednoj od sezona bio je debelo ispod 50% učinka zbog čega je bio česta meta napada tzv. Hack a Shaq poteza protivničkih trenera!

This slideshow requires JavaScript.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com