HKS: Otvoreni razgovori o sljedećoj sezoni

O ovim će temama uskoro raspravljati i Upravni odbor uz podlogu s današnjeg sastanka, a potom će uslijediti i konzultacije s klubovima.

Pandemija koronavirusa zaustavila je svijet, a time i sportska natjecanja. Svi su se sportski subjekti našli u teškoj situaciji, a gospodarske posljedice tek se naziru. Ipak, povoljna epidemiološka slika dozvolit će povratak natjecanjima i vrijeme je da se pomno počne planirati povratak košarci za sljedeću sezonu, istovremeno imajući u vidu posljedice koje će ova izvanredna situacija za sobom ostaviti.

Stoga su se danas, 4. lipnja, održale dvije radne skupine HKS-a. Najprije su o sljedećoj sezoni zajednički razgovorali predstavnici trenera i sudaca. Jedna od gorućih tema ovog sastanka bio je prijedlog Pravilnika o statusu i licenciranju trenera, odnosno činjenica da će licenciranje trenera za sezonu 2020/21 vršiti HKS, s ciljem da seminari, kao jedan od uvjeta za stjecanje licenci, budu sadržajno kvalitetniji, a istovremeno financijski pristupačniji.

radna-skupina-m-z-lige-5766-1024x683

Drugu radnu skupinu sačinjavalo je Povjerenstvo za natjecanje, a povjerenici natjecanja raznih liga iznosili su mišljenja o najboljim opcijama za ulazak u sljedeću sezonu. O ovoj delikatnoj temi raspravljat će uskoro i Upravni odbor, uz podlogu s današnjeg sastanka, a potom će uslijediti i konzultacije s klubovima.

Related Articles