Novi članovi Premijer ženske lige

Nakon brojnih sastanaka i razgovora tijekom godine, a samo u posljednjih mjesec dana nekoliko sastanaka radnih skupina, Stručnog savjeta za žensku košarku te sastanka klubova najbolje ženske lige, odlučeno je da se Prva ženska liga zove Premijer te da broji 12 klubova i igra se u dvije skupine.

Inicijativa za proširenje lige je postojala i ranije, a HKS je u komunikaciji sa svojim članstvom bio u konstantnoj potrazi za najboljim mogućim rješenjem i načinima za napredak lige. Sada kada je pandemija koronavirusa cjelokupnoj sportskoj zajednici uzrokovala ogromne probleme, Upravni odbor je nakon desetak sastanaka i na temelju mišljenja svih uključenih u ligu donio odluke usmjerene prema olakšavanju nastale situacije. Igranjem u dvije skupine, primjerice, smanjit će se putni troškovi klubova.

Tako će se u Premijer ženskoj ligi natjecati svi klubovi Prve ženske lige iz sezone 2019/20 te, temeljem pozivnice HKS-a, KA Žana Lelas i KK Mursa Vrijednosnice Osijek i ovim im putem od srca čestitamo!

U odluci Komisije za sustav natjecanja, između ostalog, stoji: „Obzirom na izmijenjeni format natjecanja Premijer ženske lige koja se nadolazeće sezone igra u okviru dvije skupine, a radi što kvalitetnijeg natjecanja Upravni odbor odlučio je popuniti Premijer žensku ligu s dva kluba. Uzimajući u obzir ulaganje u mlađe dobne uzraste i rad s njima, napredak klubova, teritorijalnu pripadnost klubova te posljedično prisutnost najvišeg stupnja ženske košarke na područjima Republike Hrvatske, a također poštujući mišljenje Stručnog savjeta za žensku košarku odlučeno je kao u izreci ove odluke.“

KK Mursa VROS je dobro upoznata s Premijer ženskom ligom jer je godinama bila njezin neizostavni dio, a za nekoliko riječi prilikom uvrštenja u prvi rang ženske košarke zamolili smo g. Zvonka Milasa, dopredsjednika kluba i glavnog operativca.

„Doista nam je drago da smo se vratili i osjećamo da nam je tu i mjesto“, započeo je g. Milas.

„U prethodnoj smo sezoni nesretno ispali iz lige, ali smo prionuli radu kako bi se čim prije vratili. Nažalost, zbog korone nismo to uspjeli ostvariti na parketu, ali i ovaj je način korektan, tako da smo ispunili zadani cilj.“

Hoće li biti izmjena u rosteru s obzirom na ulazak u viši rang?

„Roster je jednak kao i prošle godine. Tu je povratnica Sena Pavetić, tu su Davorka Balić, Petra Šimunić i kapetanica Ksenija Šarlija, zatim Martina Kujundžić i mlada Marta Rimac uz još nekoliko mlađih igračica. Smatram da je ekipa dobra i da se zasad nećemo pojačavati. Uprava na čelu s predsjednikom Zrinkom Zvocakom složila je financijsku konstrukciju pa cijenimo da ćemo uspješno odraditi sezonu, a vjerujem i da ćemo nastaviti suradnju sa sponzorom (Vrijednosnice), sve u korist osječke košarke“, rezimirao je prvi operativac osječkog premijerligaša.

Košarkaška akademija Žana Lelas je, unatoč svojoj kratkoj povijesti, svima koji su bacili i kratak pogled na žensku košarku dobro poznat klub. Medalje mlađih kategorija već su u samim počecima nagovještale da se radi o doista ozbiljnom klubu, a trenerica Žana Lelas, osvajačica srebrne olimpijske medalje, dodatna je garancija pristupu u radu.

„Postojimo od 2016. godine. Krenuli smo i ne razmišljajući da ćemo doći do ove točke u kojoj se sada nalazimo, iako je to bio san svih djevojčica“, zadovoljno je zvučao g. Vjekoslav Lokica, predsjednik kluba.

„San se ostvario i izuzetno smo sretni i zahvalni HKS-u na uvrštenju u ligu 12. Velika je većina klubova bila upravo za tu opciju, a i davno se o tome razgovaralo. Nadamo se i, zapravo, uvjereni smo da ćemo u svim segmentima opravdati ovu pozivnicu, i financijski i sportski.“

Traže li se u Vašem klubu kakva pojačanja?

„Sigurno ćemo dovesti pravog centra, no još smo u razgovorima pa ne bih izlazio s imenom. S nama ostaje Lina Strilić koja je došla iz Gospića, a uz Petru Smiljanić (pristigla početkom sezone 2018/19 iz Tomislavgrada – op.a.) sada se priključila i njena sestra Marija Smiljanić.“

KAŽL, Mursi i svim klubovima Premijer ženske lige želimo sportske uspjehe, ponešto sreće i mnogo zdravlja u nadolazećim izazovima!

Related Articles