Počele prijave za potporu očuvanja radnih mjesta u sportu – kako se prijaviti?

Prijave za potpore: OVDJE

Od današnjeg dana, 20. travnja 2020. u 10 sati otvorene su prijave za potpore u očuvanju radnih mjesta u sportu pogođenih koronavirusom. Prijave se vrše temeljem odluke koju je državni tajnik za sport Tomislav Družak donio u subotu, 18. travnja.

Potpora će se moći ostvariti za mjesec ožujak, travanj i svibanj za radnike koji su zaposleni kao trener, voditelj, instruktor, fizioterapeut te ostalo administrativno i tehničko osoblje. Potporu mogu zatražiti pravne osobe iz sustava športa i to sportski klub – udruga za natjecanje ili športsko dioničko društvo (š.d.d.) kao poslodavac uz uvjet da je član nacionalnog sportskog saveza (izravno ili neizravno putem članstva u sportskim savezima na razini jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLP(R)S-a) koji sudjeluje u redovnom sustavu natjecanja, zatim sportskom savezu sportskoj zajednici na razini JLP(R)S-a kao poslodavcima.

sport-vlada-rh-potpore-ocuvanja-radnih-mjesta-u-sportu

Važno je napomenuti da se prije same prijave za potpore najprije valja registrirati u Informacijskom sustavu za sport, kao i da će biti potrebno unositi određene dokumente te je stoga korisno najprije proučiti upute za prijavu.

Važni dokumenti

  • Prijava za potpore: OVDJE
  • Upute za popunjavanje zahtjeva za dodjelu potpora za očuvanje radnih mjesta: OVDJE 
  • Odluka o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta: OVDJE

Related Articles