Virus ušao i u KK Split: Cijela momčad u izolaciji

Povratnik među regionalnu elitu, KK Split, našao se u problemima. Naime, jedan košarkaš “Žutih” pozitivan je na koronavirus te je iz tog razloga cijela momčad stavljena u izolaciju.

Igrač koji je pozitivan na testu, posljednji trening s momčadi je odradio početkom tjedna, kada je osjetio malaksalost, nakon čega je u subotu testiran na COVID-19. Split je u petak imao zakazanu prijateljsku utakmicu protiv Šibenke na Baldekinu, ali je ista u posljednji trenutak otkazana kada se već krenulo na put zbog sumnje da bi se u ovom slučaju moglo raditi o koronavirusu.

Svi igrači i stručni stožer kluba splitskog kluba u sljedećim će danima biti podvrgnuti testiranju, nakon čega će biti odlučeno kako će i na koji način će se nastaviti pripreme momčadi.

Splitski klub se obratio javnosti:

“Obavještavamo javnost da je jedan igrač KK Splita pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. KK Split će u suradnji s epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvijestiti o narednim potezima. Također, o svim detaljima KK Split je izvijestio Hrvatski košarkaški savez i vodstvo ABA lige. U dosadašnjem dijelu rada KK Split je provodio sve epidemiološke mjere, sukladno uputama svih nadležnih službi.”

Related Articles