Vitamini kod davljenika

Array

U subotu u 17:00 Cedevita u sklopu 21. kola ABA lige u Skoplju gostuje kod MZT-a. Dva kola prije kraja regularne sezone u ABA ligi momčad Jure Zdovca je na trećem mjestu s omjerom 15-5. Budućnost VOLI kao druga ima omjer 16-4 i bolju međusobnu koš-razliku od Cedevite, a prva Zvezda je na 17-3.

MZT trenutno ima omjer 3-17 i, s obzirom da nitko drugi nema manje od sedam pobjeda, jasno je da će po završetku ove sezone ispasti iz lige. Makedonci će stoga moći odigrati opušteno, a Cedevita se mora boriti dok god ima šanse da eventualno u polufinalu doigravanja izbori prednost domaćeg terena.

“Teoretski još uvijek imamo šanse. Moramo ići na pobjedu, čak da ih i nemamo. Zna se tko je tko, no oni će sigurno biti opušteni i to je na neki način najgore. Oni neće imati nikakvog pritiska, a mi moramo pobijediti i odigrati dobro. Malo smo izvan ritma. To se vidjelo danas na treningu, na kojem su nam se priključili i ovi igrači koji su bili s reprezentacijom. Katić je ozlijeđen, tako da nismo imali baš dosta igrača na perimetru, ali generalno dobro treniramo i nadam se da ćemo u Makedoniji odigrati kako se od nas očekuje”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Jedan od onih koji je imao reprezentativne obaveze je Džanan Musa. On je s Andrijom Stipanovićem igrao za BiH, dok su u dresu Hrvatske od igrača Cedevite nastupali Filip Krušlin i Ivan Ramljak.

“Vratili smo se s reprezentativnih pauza. Dosta smo svi potrošeni, no trener je to znao prepoznati i dao je reprezentativcima dva dana odmora, tako da smo se u neku ruku odmorili. Sad imamo vremena i prostora da se, kako bi rekli, zaletimo i uhvatimo zalet pred završnicu ABA lige”, rekao je Musa.

Cedevita se konačno prebacila na ritam s dvije utakmice tjedno.

“Mislim da će to za nas biti dosta olakšavajuća okolnost jer smo do maloprije u ovoj sezoni igrali tri utakmice tjedno. Sada ćemo imati više sastanaka i dosta više ćemo se moći uigrati, tako da ćemo moći dočekati playoff ABA lige spremni. Mislim da ćemo biti dosta motivirani jer je to za nas jedna velika stvar.”

Što očekuješ u Skoplju?

“Mi u preostale dvije utakmice u ABA ligi očekujemo pobjede. Mislim da smo u Skoplju favoriti, ali danas svi igraju košarku, svi treniraju i trude se, tako da trebamo tu utakmicu shvatiti ozbiljno kako bi je na kraju završili s pobjedom”, izjavio je Musa.

Related Articles