Vladimir Anzulović: “Nadamo se novim pojačanjima”

Polako se približava kraj regularnog dijela Druge ABA lige, u 17. kolu (četvrtak, 19) na Gripe stiže MZT. Trener Splita Vladimir Anzulović svjestan je snage makedonske momčadi.

“MZT je jedan od favorita lige, to svi znamo, ove sezone su pojačani, imaju dobru ekipu s dva Amerikanca, s Ivanovom, srpskim Bojićem, makedonskim reprezentativcima. Ali, daleko od toga da ćemo izvjesiti bijelu zastavu, idemo hrabro i pokušati iznenaditi favorita” – rekao je Anzulović.

Bez Jamela Morrisa i Maja Kovačevića “Žuti” su već nekoliko utakmica.

“Ne predajemo se, igrali smo i protiv jačih ovdje pa se nismo predavali. Idemo pokazati da možemo igrati sa svakim. Moramo pokušati zaustaviti njihovu individualnu kvalitetu, ovo je za nas jedna od ključnih utakmica u Drugoj ABA ligi. Ako želimo ostati u utrci za prve četiri pozicije nemamo prava na poraze u domaćim utakmicama. Ne možemo računati na pobjedu u nekoj šahovskoj utakmici, uspavanki… Mi se moramo pokušati nametnuti na svom parketu, imamo mentalitet za pobijediti kvalitetu” – kaže Anzulović.

Izvijestio je Splitov trener i o zamjeni za dvojac na koji ne može računati.

“Imamo nekih planova, nadam se da će uskoro biti bijeli dim. Ciljamo na igrače, koji su u natjecateljskom ritmu, rizik bi bio uzeti igrača, koji je pauzirao tijekom sezone” – zaključio je Anzulović