Vrijednosnice najavljuju istupanje iz lige: “Suci se iživljavaju nad igračima”

Array

Nakon pobjede protiv Kvarnera, u redovima Brokera iz Baranje pomiješali su se radost zbog trijumfa nad ponajboljom ekipom ove faze A1 lige i ogorčenje zbog, po njihovom mišljenju, još jednog tendencioznog i lošeg suđenja na njihovu štetu.

Nisu se žalili nakon poraza u Sinju, Križevcima i Šibeniku, ali su odlučili poduzeti radikalne mjere nakon slavlja protiv Kvarnera. Zanimljivo je da ta utakmica, već u ovoj fazi prvenstva, nema neku rezultatsku draž jer će skoro sigurno Riječani ići u Ligu za prvaka, a Vrijednosnice u Ligu za opstanak pa će se ti bodovi jednostavno izbrisati za daljnji tijek natjecanja ekipe Senada Muminovića.

Priopćenje Vrijednosnica OS Darda prenosimo u cijelosti:


Poštovani,

KK Vrijednosnice Os Darda ovim putem najavljuje istupanje iz lige ako stručna tijela HKS-a ne provedu stegovni postupak protiv sudaca: Luka Kardum, Mario Goleš i Tomislav Ercegović, zbog tendencioznog i lošeg suđenja navedene trojke na utakmici 9. kola A1 lige, KK Vrijednosnice Os Darda – KK Kvarner 2010, sa kojim su pokušali utjecat na rezultat – na našu štetu.

U cijelom tijeku utakmice je bilo mnoštvo dvojbenih odluka sudaca, a u zadnje četiri minute Vrijednosnice Os Darda ulaze sa prednošću od 9 koševa (72:63). U tom periodu domaćinima su odsvirana 4 faula u napadu, od kojih su po našem mišljenju 3 nepostojeća zbog nekorektnih kretnji igrača u obrani, te smatramo da je u tim slučajevima bilo namjere da se naš klub ošteti s gubljenjem utakmice i bodova.

Slično smo oštećeni u utakmicama:

– u 2. kolu protiv Alkara gdje smo 64 sekunde prije kraja utakmice imali prednost od 8 koševa, pa nakon nedosuđenih faula nad našim igračima Panduriću i Meznariću izgubili 79:82
– u Križevcima u 3. kolu, gdje smo u zadnjoj četvrtini imali prednost od 12 koševa i izgubili 78:77, nakon neodsviranih faula nad našim igračima Meznariću i Panduriću,
– u Šibeniku u 8. kolu gdje smo nakon prednosti od 13 koševa u 3. četvrtini izgubili 71:70, nakon poništenog regularnog koša našeg igrača Diminića, 2,30 minute prije kraja utakmice, te izmišljenog faula Došena nad Bošnjakom 20 sekundi prije kraja utakmice.

Nakon nepravde koja nam se dogodila u navedene 4 utakmice nismo se žalili kako netko ne bi protumačio da se žalimo jer smo izgubili, no odlučili smo progovoriti o nepravdi koja nam se događa (previše često da bi bilo slučajno), nakon utakmice u kojoj smo pobijedili, te očekujemo reakciju ljudi koji vode A1 ligu.

Uprava kluba neće dozvoliti da se nekolicina sudaca iživljava na našim talentiranim mladim igračima (tri reprezentativca U20, U19, U15, kadeti 4. u PH), i da utječu na njihov psihofizički razvoj koji djeluje destruktivno na njihov napredak, moral i samopouzdanje. Mi moramo zaštititi naše mlade igrače, te ukazati široj javnosti na štetu koju uzrokuju pojedini suci u A1 ligi. U suprotnom ne želimo sudjelovati u ligi koja uništava potencijal naših darovitih igrača i sve više sliči ligi koja se igra zbog sudaca, a ne zbog sporta u duhu fair play-a.

U nadi da ćete uvažiti našu problematiku očekujemo što hitniju reakciju stručnih tijela HKS-a

S poštovanjem,

Alexander Hrkač, predsjednik kluba

Related Articles