Vrijeme je za kvalifikacije

Sljedećih nekoliko dana oči košarkaškog svijeta bit će usmjerene prema reprezentacijama koje će odigrati po dvije utakmice kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Europske nacionalne vrste raspoređene su kroz osam skupina po četiri momčadi. Hrvatske je smještena u grupu D, a već znamo da na Višnjiku sutra igramo protiv Rumunjske, dok nam u ponedjeljak stiže Franke i ostatak družine.

Što nas sve očekuje ovog vikenda u prvim susretima?

Počnimo abecednim redom.

Skupina A

Derbijem naših susjeda počinje Skupina A. Crnogorci nemaju većih izostanaka i Slovenci će se morati dobro potruditi u Podgorici. Španjolci su u drugoj utakmici izraziti favoriti protiv Bjelorusije.

Skupina B

Švedska-Turska

Latvija-Ukrajina

Skupina C

Još jedna manje zanimljiva skupina s izrazitim favoritima. Koliko Mađari mogu zaprijetiti jakim Litavcima?

Litva-Mađarska

Poljska-Kosovo

Skupina D

Dvije ključne utakmice za Hrvatsku. Naši dečki uz očekivane pobjede mogu se nadati porazima Nizozemaca i Rumunja u susretima protiv Italije. Uz to, moramo popraviti i ovako ružnu koš razliku.

Skupina E

 

Osma reprezentacija svijeta (op.a Hrvatska) može se zapitati od koga su izgubili u prvim utakmicama kada pogledamo koliko je zahtjevna skupina u kojoj se nalazi BiH. Zanimljivo će biti u Skenderiji gdje naši susjedi dočekuju Belgijce, a još zanimljiviji će biti derbi između Francuske i Rusije.

Skupina F

Također još jedna manje zanimljiva skupina.

Bugarska-Češka

Island-Finska.

Skupina G

Susret Srbije i Njemačke u Frankfurtu privlači veliku pozornost. Fraport arena je za jedan od većih derbija drugog ciklusa rasprodana već jučer. U drugom susretu Austrija dočekuje Gruziju koja status favorita tek treba opravdati.

Skupina H

Grci su u prošlom ciklusu razbijanjem Izraela dokazali da su koplje iznad svih u skupini. Ovog puta na svome terenu dočekuju Estonce dok Izraelcima stiže reprezentacija Velike Britanije koja je u prvoj utakmici namučila Grke, ali i tijesno izgubila u Estoniji.