Vrlo dobra Hrvatska ispala od Francuske

Hrvatska U20 reprezentacija odigrala je četvrtfinale Europskog prvenstva protiv Francuske. Nažalost, „Rajkovićeva družina“ oprostila se od turnira, ali i pružila izrazito kvalitetan otpor favoriziranim Francuzima. Odličnom trećom četvrtinom naši momci doveli su utakmicu do egala, međutim, više od toga nisu mogli.

Početak utakmice donio nam je izjednačenu igru, da bi se nakon 5 minuta Francuzi odlijepili na osjetniju prednost. Naša reprezentacija bila je vrlo neefikasna, a protivnici su igrali obranu na zavidnoj razini. Na kraju prve četvrtine Francuzi su vodili s visokih +13.

U drugih 10 minuta igralo se koš za koš, a naši momci nisu uspjeli smanjiti zaostatak. Rezultat na poluvremenu bio je 35:22 za Francusku.

Treća četvrtina donosi najboljih hrvatskih deset minuta na prvenstvu. Fantastičnom igrom, na krilima Nakića i Batinića, Hrvatska se u potpunosti vraća u igru, a u posljednju dionicu utakmice ušlo se sa izjednačenim skorom na semaforu.

Nakon odlične treće dionice, reprezentativci Hrvatske, u posljednjih 10 minuta nisu uspjeli prenijeti tako kvalitetnu igru. Svoj danak dala je sasvim sigurno i izrazito velika energetska potrošenost kod lovljenja zaostatka. Boljom igrom, ekipa Francuske sigurno je privela utakmicu kraju i slavila sa 71:63 te se plasirala u polufinale.

Najbolji pojedinci u redovima Hrvatske bili su Toni Nakić s 24 poena i Josip Batinić s 16.

Kod Francuza najbolji je bio Affo Mama s 17 koševa.

FRANCUSKA : HRVATSKA 71:63  (23-10,12-12,12-25,24-16)