VROS: Naša sredina je prepoznata kao odlična za napredak

Array

Prošlo je već deset godina otkako su košarkaši Vrijednosnica Osijek članovi elitnog hrvatskog razreda. “Brokeri” su se nakon pet godina u Dardi preselili u slavonsku metropolu, a uskoro će krenuti u svoju 11. sezonu participirajući u društvu najboljih klubova u državi.

Riječ je o klubu koji osim grada i županije predstavlja i kompletnu Regiju Istok u HT Premijer ligi, stoga je jasno da se od jedine preostale “perjanice” očekuje da pokaže i određenu kvalitetu među 12 prvoligaških klubova. Dva tjedna prije početka borbe za bodove, u Vrijednosnicama Osijek su i službeno predstavili igrački kadar te ambicije za sezonu 2019./20.

Rezultatski, priželjkujemo zadržati razinu od prošle sezone, kada smo ostvarili i najbolji klupski plasman u povijesti. Naravno, to peto mjesto pokušat ćemo i nadmašiti, ako nam se pruži prigoda. Sezona je dugačka, povećan je broj utakmica, igra se trokružno, stoga ćemo imati prostora i vremena za dokazivanje i pokazivanje – kaže član Uprave KK VROS Ivan Mustapić, koji je sa svojim suradnicima tijekom ljetne stanke imao dosta posla. Doživio je igrački kadar značajne promjene, slobodno možemo reći i drastične. Ostala su u svlačionici samo trojica starosjedilaca, sve ostalo su novopristigle akvizicije, koje treba što kvalitetnije uigrati. Naravno, to je primarni zadatak za trenera Domagoja Kujundžića i njegove suradnike.

Krećemo praktički od nule, jer momčad je posve nova. No, zadovoljan sam rosterom, složili smo mladu i potentnu skupinu igrača – smatra trener Kujundžić.

Uigravanje nije lagan proces, za njega treba vremena, ali odgovorni u klubu smatraju da su doveli dobre zamjene za one s kojima je prošle sezone ostvaren odličan rezultat.

Mislim da su mladi igrači koji dolaze u naše redove prepoznali mogućnosti koje imaju u Vrijednosnicama Osijek. Sa sigurnošću možemo reći da nama dolaze na jednoj određenoj kvalitetnoj razini, a odlaze na višoj. Imaju prigodu ostvariti svoje potencijale, stoga mislim da je naša sredina prepoznata kao odlična za napredak – smatra Mustapić.

Kako izgleda trenutni kadar “brokera”, možete se uvjeriti danas, kada je u Gradskom vrtu drugi, završni dan međunarodnog turnira. No ubrzo će i službene utakmice, prvenstvo 28. rujna otvaraju u Zagrebu kod Cibone, ali tri dana ranije Osječani će odigrati premijeru u novom izdanju Alpe Adria kupa, gdje se prošle sezone doguralo do četvrtfinala.

Uz domaće prvenstvo i Kup Krešimira Ćosića igramo i treće natjecanje, gdje imamo mogućnost kvalitetnih međunarodnih provjera. U skupini smo s češkim dvojcem Sluneta Usti i Armex Dečin, te austrijskim Grazom. Prije Cibone odigrat ćemo dvoboj sa Slunetom, koji će biti i generalka za novo prvenstvo, od kojega svi u klubu dosta toga dobroga očekujemo – naglasio je sportski direktor Vrijednosnica Osijek Renato Martinko.

Igrački kadar za sezonu 2019/20
Puno je novih lica u osječkoj svlačionici. Od igrača koji su u zadnjem ciklusu iznijeli glavni teret otišla su čak sedmorica (Ihring, Gospić, Abu, Perić, Šango, Mandić i Vrkić), stoga je bilo jasno da će ljeto biti prometno u Vrijednosnicama Osijek. Onima koji su ostali, a to su kapetan Nikola Turalija, Maxwel Darling i Vuk Dmitrović (na raspolaganju je i Juras Boras, koji je i trener mlađih kategorija) pridružili su se: Lovre Bašić, Antonio Jordano, Andrija Ćorić, Robert Kujundžić, Lovro Buljević, Franco Filipović, Andrija Šarenac, Martin Vedriš i Aleksandar Vuković.

To je kadar s kojim krećemo u sezonu, ali smo ostavili prostor za eventualna pojačanja ako procijenimo da su potrebna. PH se igra trokružno, vidjet ćemo kakav će biti rasplet nakon prvog dijela. Ako procijenimo da treba, reagirat ćemo i dovesti još jednog igrača, ali zasad smatramo da s ovim čime raspolažemo možemo biti konkurentni – smatra Ivan Mustapić.

Related Articles