Vruća ljetna tržnica: Drežnjak i Nakić najspominjanija imena

U narednom periodu očekuje nas zanimljiva košarkaška tržnica, posljedice koronavirusa drastično će promijeniti pravila igre. Za manje novca moć će se dobiti kvalitetne igrače, ali isto tako, nakon što su mnogi sponzori povukli svoje iznose, novac će biti teže i nabavljati svim klubovima. Posebno zanimljiva imena u kontekstu šuškanja oko eventualnih napuštanja sadašnjih sredina su ona Matea Drežnjaka i Tonija Nakića.

Mlađi brat Drežnjak već odavno je prerastao HKK Široki. Drugim riječima, igranje u BiH prvenstvu i ABA 2 ligi za njega više ne donosi napredak. Ugovor sa Širokim vrijedi mu do ljeta 2021., a iako on sam navodi kako mu je u klubu ugodno te da voli biti u istoj momčadi s bratom Darijem, ponuda za njegove usluge ne nedostaje. U kuloarima se spominje poprilična odšteta, ona koju će teško hrvatski ABA ligaši ispuniti. Svojim nastupima u dresu Hrvatske dokazao je da je vrijeme za iskorak, a Jurica Golemac i Cedevita Olimpija htjeli bi ga u svojim redovima, kao i poneke momčadi iz Europe. Stoga, dojma smo kako bi Drežnjak ovog ljeta iz Širokog mogao na europske parkete, zaobilazeći Zadar i Cibonu.

Toni Nakić još je jedan mladi igrač koji polako ulazi u reprezentaciju. Prethodnog ljeta je poslije duge trakavice ostao u svome Šibeniku te je i ove sezone nosio dres narančastih. Tih dana Šibenka je izvjesila odštetu od navodnih 60.000 eura, ali nitko je nije uplatio. Tijekom ove sezone Šibenčanin je nanovo dokazao da je odlazak u ljetnim danima neminovan, zbog njegovog napretka, ali i činjenice kako je Šibenki ovo zadnji zov da nešto utrži za ovako kvalitetnog mladog igrača. Nije tajna da Cibona želi Nakića, a isto tako, Toni želi u Zagreb. Logika nam govori kako će on u narednim mjesecima postati član Vukova…

 

Related Articles