Vujčić: Nismo iskoristili šut za pobjedu

Array

Splićani su jučer poraženi u Makedoniji protiv MZT-a. Nakon napete završnice i propuštenog šuta za pobjedu, Žuti su pali nakon produžetaka.

Nikola Vujčić je za službenu stranicu ABA lige izjavio:

“Čestitam ekipi MZT-a na pobjedi. Super su otvorili utakmicu, u prvom poluvremenu su postigli 50 koševa, pogodili osam trica. U drugom dijelu mi smo odigrali bolje, vratili smo se u igru i doveli se u situaciju da imamo šut za pobjedu, kojeg nažalost nismo iskoristili.”

Trener Splita, Mladen Erjavec, nadodao je:

“Čestitke MZT-u na pobjedi i treneru Pipanu na rezultatima u posljednje vrijeme. Nije slučajno da igraju tako dobro i kandidati su za final four. Nikola je rekao da su postigli 50 koševa, osam trica, ali oni su deset puta bili sami. Kad smo u drugom poluvremenu malo digli agresivnost, to je sasvim drugačije izgledalo. Vratili smo se u utakmicu, imali šut za pobjedu kojeg nismo dobro organizirali. U produžetku nismo mogli pogoditi šuteve iz vana, nismo se baš snašli.”

Aleš Pipan, trener Makedonaca, rekao je:

“Znali smo prije utakmice da će biti teško. Dobro smo počeli, ali košarka se igra 40 minuta, večeras 45. Slabo smo završili, pala nam je koncentracija, dopustili smo Splitu da se vrati. Imali smo sreće na kraju.”

Žuti u idućem kolu, u subotu na Gripama, dočekuju mađarski Szolnoki Olaj.

Related Articles