Vulić: Ni u snu se nisam nadao ovakvom razvoju situacije

Array

Uoči gostovanju Cedevite u ponedjeljak u 18.30 u Novom Mestu novinarima se obratio novi trener momčadi, Jakša Vulić. Podsjetimo, Aleksandar Petrović je odmah nakon poraza od Partizana u prošlom kolu dao ostavku na mjesto trenera, a bez mnogo razmišljanja, klupska ga je uprava odlučila zamijeniti upravo Vulićem, kao i nakon ostavke Božidara Maljkovića, kad je Vulić vodio dvije utakmice, protiv Milana u Euroligi i u gostima kod Partizana.

Cilj je još uvijek Europa, no sad se “lovi” Eurokup, za koji je na kraju regularne sezone potrebno biti minimalno šesti. Cedevita je trenutno osma.

Prva prepreka na tom putu je Krka, a ni za to gostovanje, momčad Cedevite neće biti kompletna. Riječima trenera Vulića:

Stanje momčadi poznajem jako dobro i tu nema nekih nepoznanica. Najveći problem ovog trenutka su nam ozljede. Mi od utakmice s Partizanom nismo radili u punom sastavu. Probleme su imali Bracey Wright i Marino Baždarić, a tu je i kazna Marka Tomasa, koji je nama izuzetno bitan igrač u napadačkom i u obrambenom dijelu.

Protivnik mu je poznat.

Krku znamo vrlo dobro. U odnosu na prošlu utakmicu s nama, oni su se pojačali Smodišem, našim prošlogodišnjim članom. Bit će to vrlo teška utakmica, ali nemamo nekog velikog izbora. Ako želimo uhvatiti šestu poziciju koja nam u nekom raspletu može donijeti Eurokup sljedeće godine, moramo u preostale tri utakmice tražiti minimalno dvije pobjede.

Zbog kazne Tomasa te problema s ozljedama, protiv Krke će biti isprobana nova formula, za koju se nadaju da bi mogla riješiti pad u igri u zadnjoj četvrtini, što se objašnjava manjkom svježine i energije. Koncept naravno nije ništa čarobno, radi se zapravo o veoma logičnom potezu, moglo bi se postaviti pitanje zašto to nikome nije palo ranije na pamet.

U skladu s nekim najavama već otprije par dana, mislim da ćemo malo pokušati proširiti rotaciju i da će neki igrači koji su možda malo manje igrali, a tu prije svega mislim na Luku Babića, dobiti veću minutažu.

Pozitivan ishod utakmice dobro bi utjecao i na igrače, koji nakon turbulentnog razdoblja psihološki sigurno nisu na zavidnoj razini.

Nadam se da to može rezultirati s pobjedom u nekoj tijesnoj završnici, što bi nam omogućilo da eliminiramo nekakve psihološke blokade, koje su se sigurno uvukle u igrače kroz ove poraze, i da spremnije dočekamo zadnja dva kola ABA lige i početak nacionalnog prvenstva.

Za kraj, Vulićev komentar o odnosu sebe i kluba, njegovom ponovnom imenovanju na mjesto glavnog trenera te predviđanje o završnici sezone.

Cedevitu na neki način, s obzirom na dužinu staža, osjećam kao svoj klub. Na početku sezone nisam se ni u snu nadao ovakvom razvoju situacije No, eto, sad je tako kako je. Trebamo se svi skupiti i koncentrirati da izvučemo iz ove sezone najviše što je moguće.

Ja vjerujem da imamo kvalitetu. Istina je da je ova ekipa značajno promijenjena u odnosu na početak sezone, ali mislim da tu ima potencijala za ove izazove koji nas čekaju do kraja sezone. Mislim da imamo dovoljno kvalitete i da možemo ostvariti ovo što je pred nas postavljeno.

Related Articles