Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

    Warren se vratio u Europu

    Chris Warren pronašao je novi klub. Skoplje će biti nova destinacija američko-panamskog krila koji je velik trag ostavio u hrvatskoj klupskoj košarci, naročito u Ciboni. Karpos Sokoli iz Skoplja objavili su na svojoj web stranici da su dogovorili suradnju s Warrenom.

    Warren je nakon sveučilišta profesionalnu karijeru počeo u Meksisku. Nakon Meksika odradio je epizodne uloge u Čileu i kratko u Portugalu kada 2005. godine prelazi u srpski Reflex gdje se prvi put okušao u regionalnoj ligi. Zatim dvije sezone odrađuje ponovno u Meksiku da bi 2006. potpisao za Cibonu. U Zagrebu se zadržao sve do 2008. godine. Ostavio je dubok trag osvojivši dva puta hrvatsko prvenstvo i uz to je imao sjajne partije u Euroligi. Dobio je i neka individualna priznanja, a 2008. godine odlazi u talijanski Avellino gdje je bio jedan od boljih strijelaca talijanske lige i nakon samo godine dana odlazi u Bilbao.

    U španjolskoj je igrao sve do 2011. godine i opet se vratio u Hrvatsku na jednu sezonu. Ovaj put je igrao za Cedevitu, ali nakon kratke sezone vraća se ponovo u Avellino. Nakon Italije odlazi u izraelski Bnei Hertzelyyju kojeg je početkom ove sezone napustio zbog reprezentativnih akcija za Panamu.

    Warren je poznat kao momčadski igrač s jako dobrom radnom etikom te je u svojim najboljim godinama glasio za jednog od boljih obrambenih igrača Eurolige, a i ostvarivao je jako dobre brojke u dvije euroligaške godine s Cibonom gdje je ubacivao 13.7 poena u prvoj sezoni i 15.6 poena po susretu u drugoj sezoni.

    NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

    zadnje objave