XII. tradicionalni turnir ulične košarke u Našicama

Array

U povodu obilježavanja Dana grada Našica i Dana državnosti u centru grada (veliko parkiralište ispred crkve Sv. Antuna Padovanskog) održan je XII. tradicionalni turnir ulične košarke. Osim ekipnog dijela održano je natjecanje u tricama i zakucavanju te kratka prezentacije rada i djelovanja našičke škole košarke.

U ime organizatora, košarkaškog kluba Našice, sve sudionike i gledatelje pozdravila je članica upravnog odbora Ana Štefelić. Turnir je otvorio našički dogradonačelnik Hrvoje Šleder.

Šest ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine i to Skupina I: Bonino – Happy end 7:11, Blaženo dečki – Bonino 9:14, Happy end – Blaženi dečki 15:6; Skupina II Azuri – Hakuna Matata 0:15,

Hakuna Matata – Miami Heat 13:15, Azuri – Maimi Heat 11:15. U polufinalu su igrali Hepy end – Hakuna Matata (10:15) i Bonino – Miami Heat (15:3).

Prije finalnih utakmica za treće, odnosno prvo mjesto, održano je natjecanje u tricama i zakucavanju a zanimljivost je bila i prezentacija škole košarke koju vodi prof. Zvonko Herceg. Šteta je da turnir nije održan u ranijem terminu s obzirom da se većina polaznika škole nalazi na odmoru ili produženom vikendu. Budući našički košarkaši i njihov voditelj pljeskom su ispraćeni za ono što su u kratkom vremenu prikazali.

Prvo mjesto u tricama pripalo je Marku Juričević sa 7 poena a u zakucavanju najbolji je bio Ivan Matoković s 13 bodova. Članovi ocjenjivačkog suda bili su proslavljeni našički košarkaši Hrvoje Zrilić i Boris Slivka te član UO kluba Siniša Solar.

Treće mjesto ekipno osvojio je Happy end koji je bio bolji (4:3) od Miami heat. U finalu su igrali Hakuna Matata, sastavljena od našičkih košarkaša (Ljulj, Korade, Subjak, Noci) i Bonino za koji su igrali poznati našički sportaši (Mrđenović, Blažević, Horvatek, Mikašek).  Bonino se u početku dobro držao no na kraju je morao čestitat boljem. Hakuna Matata je pobijedila  rezultatom 15:11, trica Subjaka označila je kraj susreta.Športska odličja najboljima ekipama i pojedincima, novčane (iz kotizacije) i materijalne nagrade sponzora Gradske kavane, The Bricks puba, Caffe barova Pivnice Bagi, Aqarius, Moreno i Bonino, uručili su dogradonačelnik Hrvoje Šleder i članica uprave kluba Ana Štefelić.

Related Articles