Za Filipine će ipak igrati NBA igrač

Array

Prije nekoliko mjeseci bilo je govora o tome kako bi za reprezentaciju Filipina na svjetskoj smotri mogla nastupiti čak dva NBA igrača, a bila je riječ o JaValeu McGeeju iz Denver Nuggetsa te Andrayu Blatcheu iz Brooklyn Netsa. Bilo je problema s papirima kod obojice igrača, ali izgleda da je sada sve sređeno. Budući da je McGee propustio cijelu sezonu zbog ozljeda, od njega su odustali, a prije nekoliko dana službeno je objavljeno da će filipinski dres obući Blatche.

Filipinski predsjednik Benigno Aquino III. potpisao je zakon kojim će Blatche moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj kao naturalizirani Filipinac. Odlukom je oduševljen i filipinski izbornik Chot Reyes, koji je na svom Twitter profilu zahvalio predsjedniku te objavio sljedeću fotografiju:

blatche

Filipini su u skupini B s Hrvatskom, tako da ovo i nisu najbolje vijesti za naše igrače, posebno za Antu Tomića i Luku Žorića, kojima bi Blatche mogao pod košem stvarati probleme. Inače, Blatche je u protekloj sezoni s Netsima bilježio 11,2 poena i 5,3 skokova, a preko ljeta će biti slobodni agent.

 

Related Articles