Zabok očekivano pobijedio Dardu

Array

Na radost mnogih, nastavlja se hrvatska A1 košarkaška liga, nažalost ne i za Osječane koji su u prvoj utakmici nastavka prvenstva upisali novi poraz.


VROS Darda – Zabok 57:67 (20:11; 28:33; 46:53)

Darda: Šarac, Meznarić 21, Turalija 1, Došen 5, Hrkač 4, Pandurić 13, Hrnčić 11, Kujundžić R. 2, Kujundžić M., Krajina, Boras, Radoš.
Zabok: Svoboda 5, Lež 7, Lebo 8, Marić 14, Ceranja 12, Crnjević 11, Anzulović, Kuga, Raić 2, Vlaić 8, Nakić, Smotić.


Dobro je Darda krenula u utakmicu te su odmah napravili malo veću razliku, ponajviše koševima Meznarića i Pandurića. Nakon uvodnih deset minuta na semaforu piše 20:11 za domaćina. Zabok u drugu četvrtinu ulazi ozbiljnije, zabija tri uzastopne trice, a potom košem Vlaića dolazi i u vodstvo koje je iz minute u minutu raslo. Gosti su Osječanima dopustili samo osam poena u drugoj četvrtini, a zabili ih 22. Zanimljivo je kako su se kod domaćina do poluvremena samo tri igrača upisala u listu strijelaca, a samo se još jedan usudio barem uputiti šut prema košu. Luka Pandurić je na poluvremenu imao već 12 poena, dok je s druge strane devetnaestogodišnji Karlo Lebo ubacio 8 poena.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u sličnom ritmu. Na početku je Zabok povećavao prednost, a nakon pet minuta treće četvrtine igrao egal utakmicu. No dok se sve posložilo, završili su četvrtinu s +7. Darda se u zadnjih 10 minuta pokušavala vratiti no bezuspješno, gosti su utakmicu mirno priveli kraju te upisali pobjedu.

Najbolji u momčadi Zaboku su bili Marić s 14 poena i 5 asistencija te Ceranja s 12 ubačaja. Kod poraženih, Meznarić je upisao 21 poen, Hrnčić 11 uz 6 skokova, a Pandurić je ostao na 13 poena.

Related Articles