Zabok šokirao Cibonu pod Tornjem!

U sklopu 10. kola HT Premijerlige, vodeća Cibona ugostila je Zabok. Momčad Ivana Tomasa priredila je senzaciju, koja je još veća ako dodamo da su na poluvremenu gubili -13.

U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu kakvu smo očekivali, Cibona je igrala sigurno, a prednost se održavala na rubu dvoznamenkaste. Međutim, ono što je uslijedilo u drugoj polovici susreta, u koju se ušlo s +13 za domaćine, bilo je zaista nevjerojatno.

Zabočani u 3/4 podižu agresivnost te stižu prednost, dapače, u posljednjih 10 minuta ulaze s vodstvom. Većina igrača gostiju se budi, Samac, Lisica, Črnjević, Tomas i društvo bili su odlučni u priređivanju senzacije.

U posljednjoj četvrtini momčad Ivana Velića unatoč svim naporima nije uspjela stići goste, iako je stigla na -1 pola minute do kraja, a momčad “s druge strane Sljemena” upisuje pobjedu koja postaje veliko iznenađenje. Krajnji rezultat bio je 82:87.

U momčadi Zaboka čak sedam košarkaša bilo je dvocifreno! Tomas, Samac, Črnjević, Lončar, Lisica, Jambrović i Ćutuk. Bila je ovo četvrta pobjeda Zaboka u prvenstvu i prvi poraz Cibone. Kod Vukova, bolji od ostalih bio je Bundović 17 poena.

 

CIBONA:ZABOK 82:87

(25:16,23:19,12:27,22:25)