Zadar bez problema nadigrao Zabok

Zadar je upisao visoku pobjedu nad Zabokom u 27. kolu HT Premijer lige rezultatom 61:93.

Fenomenalna obrana od strane Zadra presudila je tijek ove utakmice, dopustili su Zaboku samo 22 poena u prvom dijelu.

Od prve minute Zadar nije dao Zaboku šansu, već nakon prvih pet minuta držali su vodstvo od 0:16.

U drugoj četvrtini momčad Zaboka je pokušala smanjiti prednost dalmatinske ekipe, onda su se igrači Veljka Mršića trznuli i ponovno povećali svoje vodstvo i na poluvremenu su otišli s prednošću od +24.

U drugom poluvremenu Zadar je nastavio graditi svoje vodstvo koje nisu propustili i tako su vratili Zaboku za  poraz na Višnjiku od prije mjesec dana.

Zadar je imao pet dvoznamenkastih igrača večeras. Kodi Justice zabio je 12 poena, Domagoj Vuković i Jan Palokaj su zabili po 11 poena.

Za Zabok, bivši igrač Zadra, Eyassu Worku, zabio je 16 poena.

Zadar već sutra u ABA ligi dočekuje Igokeu.

STATISTIKA

Veljko Mršić, trener Zadra“Odigrali smo dobru koncentriranu utakmicu od početka. Imali smo taj jedan pad u drugoj četvrtini dok ostatak utakmice ekipa je dobro odradila. Ostvarili smo ono što smo htjeli, pobijedili smo i raspodijelili smo minutažu na sve igrače. Već sutra se okrećemo novoj utakmici.”

Antonio Jordano, igrač Zadra“Morali smo ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno jer svi znamo kako je bilo u Zadru. Znali smo da je Zabok dobra ekipa i da smo morali od početka uči maksimalno fokusirani. Krenuli smo kako smo se dogovorili, veći dio utakmice smo to održavali i zasluženo smo pobijedili. Sutra je Igokea i tako moramo nastaviti.”

Related Articles