Zadar dočekuje Cedevitu u polufinalu PH

Array

Nakon konačnog raspleta dodatnih kvalifikacija i potvrde statusa u ABA ligi Zadrani su okrenuti pripremama za prvi polufinalni ogled doigravanja PH, koji ih očekuje već u nedjelju u dvorani Krešimira Ćosića protiv zagrebačke Cedevite.

Podsjećamo, polufinalna serija igra se na tri pobjede što znači da je moguć scenarij od sveukupno pet utakmica.

Trener Zadra Ante Nazor, kroz svojevrsnu najavu utakmice otkrio je što možemo očekivati u prvom susretu.

“U prvom redu možemo očekivati dobru utakmicu, to je najbitnije. Možemo očekivati domaći teren koji smo tako dugo čekali i do kojeg nije bilo lako doći i možemo očekivati dobru košarku. Nalazimo se u regulaciji sportske forme koja sugerira dobru košarku. Pogledamo li zadnji susret, i jedna i druga momčad su, košarkaški gledano, igrale dobro. Moramo tražiti svoju šansu i svoje prednosti te pokušati igrati što više timski i što je moguće više tražiti kolektivni ritam te se staviti u formu ekipe. To je formula kako napraviti nešto u utakmicama koje su pred nama.”

Na upit postoji li dovoljno “Dalmatinskog inata” za napraviti konkretniji rezultat u ovoj seriji, domaći trener poručio je kako će se stvari pokazati na terenu.

“Dalmatinski inat. To tako arhaično zvuči. Mislim da će to ove generacije više pronalaziti u nekim starim rječnicima. Koliko god istini moramo gledati u oči, nadam se da ćemo ga pokazati na parketu.”

Ono što je Nazor posebno naglasio jest činjenica kako je ekipa nakon dugo vremena ponovno na okupu.

“Nakon dugo, dugo vremena imamo 12 igrača na dispoziciji. Svi su zdravi i nadam se da ćemo biti tim. To je ono što je bitno. Dobili smo domaći teren, no fali nam još jedan korak da dišemo što je moguće više timski i onda će to ići u željenom smjeru.”

Najavljujući utakmicu i radeći usporedbu po jačini rostera, nije tajna kako je Cedevita apsolutni favorit.

“Što reći o momčadi Cedevite. To je kao da me pitate o Adriani Limi ili Alessandri Ambrosio. Što da kažem? Ali to nije razlog da ne damo sve od sebe i pokušamo odigrati najbolje što možemo.” – kroz usporedbu je izjavio trener Nazor i nastavio…

“Teško je reći. Što se tiče snage ‘rostera’ apsolutno da, ali svjedoci smo da mnogo puta to i ne igra presudnu ulogu u sportu. Poklope li se drugi faktori, mislim da možemo biti ravnopravni. Možda ćemo najviše šansi imati baš u prvoj utakmici.”

Kada se spominje roster Cedevite nezaobilazan je bekovski par Jacob Pullen i Justin Cobbs koji su glavni pokretači i jedni od najboljih strijelaca ove momčadi. S obzirom na to koliko su problema igračima Zadra stvorili bekovi MZT-a Lester Medford i James Woodard postavilo se logično pitanje na koji način zaustaviti dvojac Cedevite koji je objektivno puno kvalitetniji.

“Koliko god se slažem s vama, toliko se i ne bih složio. Mislim da je zaustavljanje Medforda u presudnim trenucima kada se utakmica lomi na ovu ili onu stranu bilo ključno da se dobije. Imamo konja za trku!” – poručio je Nazor.

Related Articles