Zadar doveo novo pojačanje

Array

Nedavno je zadarski trener najavio kako se intenzivno traga za pojačanjem na poziciji niskog krila, a potraga je privedena kraju.

Kao novo pojačanje jučer navečer potvrđeno je ime Bashira Ahmeda, koji će se pridružiti redovima Košarkaškog kluba Zadar.

26-godišnji Amerikanac rodom je iz New Yorka i prvu ozbiljniju košarkašku ulogu započeo je na tamošnjem sveučilištu St. John’s igrajući za njihovu momčad Red Storm i pod palicom priznatog trenera Chrisa Mullina.

Kao jedan od ključnih igrača svoje momčadi u jakoj NCAA ligi brzo je privukao pažnju na sebe, a mnogi su ga zbog stila igre počeli uspoređivati s NBA igračem, Lanceom Stephensonom.

Po završetku koledža 2018.-e, iste godine okušao se i na NBA draftu, ali nažalost neuspješno. Svoj košarkaški put stoga je nastavio u Europi, točnije kosovskoj Sigal Prištini, koju je vodio i trener Damir Mulaomerović.

U njihovom domaćem prvenstvu od 16 utakmica koliko ih je odigrao, kao startni igrač započeo je u njih 15. Igrajući 26.1 minutu u prosjeku ostvarivao je učinak od 15.3 poena, 5.7 skokova i 1.2 asistencije po susretu. Kako je Sigal Priština od sezone 2015/2016 standardni sudionik FIBA Eurokupa, Bashir je imao priliku okušati se i u tom natjecanju.

Prethodne sezone boreći se za osminu finala, u prvoj utakmici Sigal Priština na domaćem terenu svladala je talijanski Varese, ali u drugom dvoboju Talijani su se ipak pokazali kao prevelik zalogaj. Bashir je u 6 upisanih nastupa u Eurokupu pritom bilježio 9.7 poena, 5.5 skokova i 1.2 asista.

201 centimentar visoki i 95 kilograma težak američki igrač potpisao je ugovor s KK Zadar do kraja sezone, a uskoro bi trebao biti predstavljen javnosti na konferenciji za medije kada će biti poznatije i više detalja.

Bashiru Ahmedu želimo uspješnu sezonu i da se brzo uklopi u zadarsku momčad.

Related Articles