#234

Zadar dramatično do pobjede u Skoplju

U Skoplju je zaključeno treće kolo ABA lige susretom između domaćeg MZT-a i Zadra. Utakmica je bila pretežno u egalu te je ponudila dramatičnost do samog kraja u kojem se bolje snašla hrvatska momčad došavši do prve pobjede u novoj sezoni.

MZT – Zadar  80:85 ( 15:18, 24:21, 24:22, 17:24 )
(Statistika)

Nije izgledalo obećavajuće prvo poluvrijeme ni za jedne ni za druge. Zadrani su muku mučili s prijenosom lopte tako da su je redom gubili Bašić, Božić te Vuković. Zadar je posebno bio tanak pod obručem jer je ozljeda spriječila Kraljevića od nastupa, a ŠpraljaKrajina su se bezuspješno borili protiv Lalića. Sav teret igre kod Zadra iznijeli su trojac Knowles, Brzoja i Božić te im se povremeno priključivao Ive Ivanov. Tako je Zadar ipak ostao u utakmici te se na predah otišlo s 39:39.

Gosti sjajno otvaraju treću dionicu, no ne mogu zadržati konstantno taj ritam te do izražaja dolazi nekvaliteta s klupe koja očajnički nedostaje Aramisu Nagliću. Kod domaćina se raspucao Garcia, ali i dalje se Zadar uporno vraća i utakmica ulazi u sudbonosnu posljednju minutu. Do te minute Šime Špralja ima šut 0/7, no pogađa tricu za prednost svoje momčadi. Nakon toga sjajan ulaz Knowlesa, dobra obrana Zadra te još jedno od brojnih probijanja Luke Božića je uspjelo. Slavlje je moglo početi, a snažna reakcija klupe najbolje opisuje koliko Zadranima znači ova pobjeda na uvijek neugodnom gostovanju u Makedoniji.

Poražene domaćine su predvodili Lalić s 23 te Garcia s 15 poena dok je kod pobjedničke ekipe fenomenalan bio Knowles s 25 poena. Pridružili su mu se Brzoja s 17 te Božić s pola koša manje.

https://www.youtube.com/watch?v=FcjPHX5Kz2k