#234

Zadar i Cibona traže prvu pobjedu na gostovanjima u Sloveniji

Zadar i Cibona na loš su način otvorili novu regionalnu sezonu. Oba hrvatska predstavnika upisala su tri poraza u početna tri kola ABA lige. Stoga se u njihovim redovima upalila „crvena lampica“ uoči današnjih gostovanja u Sloveniji.

Košarkaši Zadra će s početkom u 18 sati igrati u Kopru kod Primorske. Momčad će s klupe i u ovom dvoboju voditi Ivan Perinčić jer je Veljko Mršić i dalje u samoizolaciji, a svoj debi u zadarskom dresu upisat će Chinanu Onaku.

“Jako sam zadovoljan kako je ekipa trenirala sve ove dane. Imamo jednu promjenu u sastavu ekipe, Chinanu Onuaku će odigrati svoju prvu utakmicu. On je trebao odigrati protiv Sonik Puntamike međutim ta utakmica je bila odgođena. Iskreno očekujem baš dobru utakmicu s naše strane. Očekujem također da napravimo sve one stvari što protiv Krke nismo, a to je da odigramo svih 40 minuta s puno većem intenzitetom, da imamo puno veću odgovornost u obrani i da ispoštujemo sve one stvari što smo se dogovorili prije utakmice. Za sad je na treningu sve bilo super, odlično su reagirali i jako sam zadovoljan. S velikim optimizmom očekujem utakmicu u Kopru protiv Primorske,” istaknuo je trener Ivan Perinčić.

Ništa bolja situacija nije ni u redovima Cibone. Momčad Ivana Velića će od 21 sat tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni na gostovanju kod Vladimira Anzulovića i njegove Krke. U ovom dvoboju neće nastupiti povratnik u „vučji čopor“ Damir Markota koji je također kao i Veljko Mršić, u samoizolaciji.

„Ekipa Krke je neugodna na svom terenu tako da očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Najveća opasnost prijeti od Stipčevića, Lapornika, Camphora i Škifića. To su sve igrači koji su prošli puno toga u karijeri. Mi moramo timskom i agresivnom igrom pokušati pobijediti utakmicu. Ovaj tjedan smo trebali iskoristiti za dizanje igre, no došlo je do nekih sitnih ozljeda kod pojedinih igrača tako da nismo bili u situaciji igrati 5 na 5. Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu i da će dati svoj doprinos timu. Kako smo već najavili vratio nam se Markota, no on neće igrati.“ – rekao je trener Velić uoči večerašnjeg gostovanja.