Zadar i Gorica uvjerljivi na početku premijerligaškog vikenda

Zadar je upisao uvjerljivu domaću pobjedu protiv Hermes Analitice i bez pretjeranog zagrijavanja motora. Momčad Danijela Jusupa je već nakon prvih deset minuta odradila potreban posao pa je ostatak susreta odrađen u revijalnom tonu. Razlika u kvaliteti bila je nepremostiva i Zadar je odradio očekivano te na kraju slavio s konačnih 114:69.

Domagoj Vuković bio je najistaknutiji igrač Zadrana s 26 poena, osam asistencija i sedam skokova. Dominic Gilbert je upisao double-double s 19 poena i 10 skokova. Dvocifreni su još bili Planinić, Palokaj i Fundić s 13 poena. Prvo ime u redovima Hermesa bio je Bruno Perić sa 17 poena.

Zadar – Hermes 114:69

Furioznih posljednjih deset minuta bilo je dovoljno Josipu Sesaru za nova dva boda na gostovanju kod Škrljeva. Gorica je novom pobjedom nastavila svoj uspješan niz i tako se zadržala pri vrhu ljestvice, korak s ABA ligašima. Mislav Brzoja s 26 poena bio je najefikasniji na pobjedničkoj strani uz podršku Ante Mašića koji je postigao 15 poena.

Kod Škrljeva vrijedi istaknuti učinak Pandurića koji je ubacio 17 poena te Ante Gospića koji je ubacio poen manje uz pet skokova.

Škrljevo – Gorica 72:91