Zadar ima novog sportskog direktora

Array

Kako neslužbeno doznajemo, Branimir Longin novi je sportski direktor Zadra. Zamijenit će Branka Skroču koji je na toj poziciji proveo šest godina. Navodno je sve dogovoreno usmenim putem ali još nema službene potvrde. Takav problem prouzrokovali su administrativne poteškoće koje su vezane uz blokadu kluba.

Pred Branimirom Longinom teško je razdoblje. Iz izvora bliskih klubu doznajemo da je trenutno jedino trener, Aramis Naglić, pod ugovorom. Longina i Naglića očekuje slaganje rostera prije prve prozivke. Novi sportski direktor potvrdio je za sportske novosti smanjenje proračuna, a time i mogućnosti dovođenja pojačanja. Longin je kazao kako se igračima neće obećavati veliki iznosi kako se ne bi stvorio manjak u klupskoj blagajni.

Cilj ovogodišnjeg Zadra, prema riječima sportskog direktora, jest ostanak u ABA ligi uz naglasak na razvoju igrača iz omladinskog pogona. Ako se financijska situacija dobro posloži, moguće je i američko pojačanje na poziciji razigravača. No, s manjim budžetom dolazi u pitanje i kvaliteta samog možebitnog američkog pojačanja. Promašaji s amerikancima bili su učestali zadnjih godina, pa je zato potrebna posebna doza opreza. Osim toga, moguć je i povratak nekog od iskusnijih zadarskih igrača iz inozemstva koji su ostavili dublji trag. Međutim, kao prvi cilj novi direktor si je zacrtao zadržavanje Jakova Vladovića. No, to sve ovisi hoće li se kroz naredni period zatvoriti prošlosezonska dugovanja prema igračima.

Related Articles