Zadar izbjegao stečaj i sklopio nagodbu

Array

Kako prenosi zadarski portal 057info, jučer je na Trgovačkom sudu sklopljena predstečajna nagodba za KK “Zadar”. Zadar je tako izbjegao stečaj.

Nakon što su vjerovnici 13. lipnja prihvatili predstečajni plan nagodbe sa 75 posto glasova bila je još samo stvar formalnosti kada će na sudu ta nagodba i biti sklopljena, a to se dogodilo upravo jučer.

Prema sudskoj nagodbi, Zadar je dobio poček od godinu dana u roku koje mora isplatiti milijun kuna dugovanja Radnoj zajednici kluba. Nakon toga u roku od sedam godina klub mora podmiriti glavni dug od 7,5 milijuna kuna prema vjerovnicima. Interese vjerovnika na sudu štitio je povjerenik predstečajne nagodbe, Ante Poljak. Njegova uloga u KK “Zadar” prestaje sklapanjem sudske predstečajne nagodbe.

Za provođenje nagodbe odgovoran je direktor kluba. aktualni direktor, Boris Skroće izrazio je zadovoljstvo što je KK “Zadar” prvi sportski klub kojemu se kompletno znaju dugovi, završio predstečajnu nagodbu. Dugovi koje je Zadar imao prema Državi, u procesu preoblikovanja pretvoreni su u dionički dio KK Zadar koji iznosi 81 posto vlasništva.

Direktor kluba, Skroće, dao je i izjavu za Radio 057: Sada znamo što su naše stvarne obavezekoje moramo ispuniti. Možemo biti zadovoljni, u sportskom klubu to je jedna velika stvar. Bio je to krvav posao, radili smo timski, često smo odlazili u Zagreb, molili,prosili, ali evo isprosili smo. Napravili smo dobru stvar, imamo čistu krvnu sliku i za daljnje razgovore.

Zadar je tako uspio izbjeći stečaj, sada je samo bitno da nastave sa pametnim radom i odlukama nebi li opet doveli klub da duguje milijunske iznose igračima. Nadamo se da im je ovo bilo dovoljno upozorenje te da se više neće preplaćivati igrači i da će se dovoditi pojačanja u sklopu financijskih mogućnosti. Sada bi u klubu trebali hitno posložiti i omladinski pogon u kojem će se raditi kvalitetno i iz kojeg će izlaziti talenti za seniorski sastav kluba.

Navijači se nadaju kako se više neće desiti da u jednoj sezoni klub promaši sa toliko stranih pojačanja kao prošlih godina gdje se promjenilo po čak tri ili četiri igrača jer se i tu bezveze trošio novac.

Related Articles