Zadar nije došao do iznenađenja u Beogradu

Array

Zadnju utakmicu regionalne lige u Beogradu odigrali su Partizan i Zadar. Prema očekivanjima favorit je uvjerljivo slavio. Iako Zadrani nisu bili loši šira klupa i veća mogućnost igranja košarke visokim intenzitetom bila je presudna u ovom susretu.


Partizan – Zadar 80:65 (22:18; 49:32; 63:46)

Partizan: Aranitović, Lauvergne 16, Westermann, Dallo 4, Milosavljević 13, Bogdanović 11, Gagić 10, Musli 7, Šalić 4, Andrić, Kinsey 15, Bezbradica
Zadar: Ivanov 16, Kraljević 4, Lawrence 5, Šango, Sobin 8, Đugum 6, Ramljak 3, Batur 2, Dijan, Car 16, Prostran, Šutalo 5


Vrlo je dobro Zadar odigrao uvodnu dionicu utakmice. Raznovrsni u napadu i dobri u obrani, tako bi se mogli opisati Zadrani tijekom prve četvrtine. Dojmljiva je bila suradnja Ive Ivanova i Josipa Sobina, njih su dvojica zabili gotovo jednu trećinu svih koševa za dalmatinsku ekipu. Priliku je dobio i Marko Šutalo, novo pojačanje, koji je zabio tricu za 18:18. Nažalost Zadar nije zadržao koncentraciju do samog kraja prve četvrtine te su domaći igrači iz dva kontranapada izveli dva alley-upa s kojima su osigurali vodstvo od 22:18.

Korektno su Zadrani otvorili i drugu dionicu igre, a iznenađujuće dobar je bio napadački skok. Ipak nakon nesportske Tonija Prostrana, Boris Dallo zabija oba bacanja te Partizan odlazi na najveću prednost koja je iznosila šest poena.

Sredinom drugog dijela gosti su napravili grešku i upustili se u jurnjavu s Partizanom, crno-bijeli su bili u tom periodu precizniji, a nakon dvije trice Francuza Joffreya Lauvegnea i Lea Westermanna domaći vode 40:28. Nažalost utakmica se nastavila na tom tragu, domaći su podigli intenzitet i na poluvrijeme otišli s velikom prednosti od sedamnaest koševa.

Dobra igra Partizana obilježila je i drugo poluvrijeme, kontrama su uništavali goste, a poslije jedne takve Dragan Milosavljević je odveo crno-bijele na najvećih dvadeset i pet razlike. Zadar je u prvih pet minuta nastavka ubacio samo dva poena. Post je prekinuo Marko Car ubačajem za tri poena. Zadrani su zonom konsolidirali svoje redove te spustili razliku Partizana, konačni rezultat nakon tri četvrtine glasio je 63:46.

U posljednjoj dionici gledali smo isti film. Partizan je iskusno čuvao stečeno vodstvo, pametnom igrom nisu dopuštali Zadru da se približi i na bilo koji način zaprijeti. Drugi period igre je bio presudan, a utakmica je završila s plus petnaest za domaći sastav.

Partizan se s ovom pobjedom približio vrhu tablice. Sljedeće kolo Zadrani doma igraju protiv Mega Vizure gdje će pobjeda biti imperativ dok Partizan gostuje kod makedonskog MZT-a.

Related Articles