Zadar poražen na Višnjiku od Mege

Košarkaši Zadra poraženi su od Mege Soccerbet u 15. kolu ABA lige rezultatom 83:90.

Ovo je bila prva utakmica Veljka Mršića na klupi Zadra nakon pauze zbog posljedica koronavirusa.

Dalmatinska momčad dobro je otvorila utakmicu i već nakon prve 4. minute Zadar je poveo 9:2, a koš Justina Cartera prisililo je Vladimira Jovanovića da iskoristi svoj prvi timeout. Momčad Mege se u međuvremenu nije predala, uspjeli su do kraja četvrtine vratiti se u utakmicu i nakon prvih 10. minuta utakmica je bila izjednačena na rezultatu 21:21.

Zadrani su s dvije brze trice Jordana i Onuakua otvorili drugu četvrtinu. Nakon prvih 20. minuta Mega Soccerbet imala je minimalno vodstvo od pola koša (40:41).

U drugoj dionici Beograđani su se uspjeli odlijepiti od Zadra, držali su svoje najveće vodstvo na utakmici od 9 razlike i momčad Veljka Mršića se nije uspjela vratiti u igru.

Najveća razlika ove utakmice bio je skok Mege, naročito u napadu. Mega je nadskakala Zadar, imali su 16 skokova u napadu dok je Zadar imao 6. Poeni nakon skoka bili su u korist Mege s omjerom 6:19.

zadar, 17.01.2021. – 15. kolo ABA lige izmedju kk Zadar i kk Mega Soccerbeta, Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Zadrani nisu imali rješenja za fantastičnog Filipa Petruševa koji je ubacio 32 poena uz 9 skokova. Najefikasniji igrač Zadra je bio Chinanu Onuaku koji je upisao 20 poena i 9 skokova. Martin Junaković imao je 13 poena dok su Justice i Carter zabili po 11 poena.

STATISTIKA

Veljko Mršić, trener Zadra“Vidjeli smo jednu dobru utakmicu i čestitam Megi na zasluženoj pobjedi. Velika je razlika bila u napadačkom skoku i to je presudilo na kraju. Mislim da se moglo osjetiti da nam je ovo bila četvrta utakmica u sedam dana i preostaje nam nastaviti raditi i osvježiti momčad što je više moguće.”

Vladimir Jovanović, trener Mega Soccerbeta“U prvom poluvremenu je Zadar odigrao jako dobro i uspjeli smo kompenzirati našu lošu igru sa napadačkim skokom. Kasnije smo uspjeli povezati redove, protok lopte nam je bio puno bolji, a posebno me veseli 22 momčadske asistencije kao i 16 napadačkih skokova.”

Related Articles