Zadar posljednji sudionik završnice kupa Krešimira Ćosića

Array

Utakmica između Ribola Kaštela i Zadra dala je posljednjeg predstavnika za final four kupa Krešimira Ćosića. Unatoč dobrim igrama u prethodnim utakmicama, Zadar je za Kaštelane bio preveliki zalogaj. Odlučila je druga četvrtina u kojoj je Zadar uvjerljivo slavio te se tako priključio Zagebu, Ciboni i Cedeviti koji su ranije izborili završni turnir.


Ribola Kaštela – Zadar 56:93 (17:23, 27:54, 47:74)

Ribola-Kaštela: Klarica 12, Odak, Rašetina 5, Biočić 9, Tešija, Rančić 8, Režić 7, Bender 4, Žižić 11, Pruže, Blažević, Vručinić.
Zadar: Bašić 2, Kraljević 17, Lawrence 13, Perić, Sobin 12, Đugum 4, Ramljak 2, Davis 10, Batur 7, Dijan 7, Prostran 12, Šutalo 7.


U lijepoj atmosferi počela je utakmica između Kaštela i Zadra. Dobri su bili i domaći navijači i gostujući Tornado. Zadar je prema očekivanjima bolje otvorio utakmicu, a domaći nisu bili tako efikasni kao u prijašnjim utakmicama, posebno se očitovala dominacija u skoku. Pomalo zaboravljeni Filip Kraljević dobio je priliku i sjajno ju iskoristio. Posebno je dobra bila suradnja centra s Tonijem Prostranom. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 17:23 u korist gostujuće momčadi.

U drugoj četvrtini Zadrani su napravili ogromnu razliku, točnije drugi period igre dobili su s 31:10. Domaćin je i dalje bio vrlo neprecizan s vanjskih pozicija dok su gosti dobro zatvarali obrambeni skok te tako eliminirali mogućnost drugih napada. Trener Zadra, Hrvoje Vlašić, priliku je dao i mladom Lovri Bašiću.

Nakon dvadeset minuta igre na semaforu je svijetlilo 54:27 za Zadar.

Domaćin nakon predaha bolje otvara drugi dio. Odlično su zaigrali bekovi domaćih koji su probijali zadarsku obranu te asistencijama hranili svoje suigrače. Za četiri minute treće četvrtine domaći su napravili seriju 13:5. Unatoč dobrom početku domaćina Zadrani se bude i prvenstveno dobrom obranom vraćaju ritam utakmice na svoj mlin. Uzvraćaju serijom 12:2, a četvrtina završava 20:20.

Zadar je nastavio dominaciju i u posljednjih deset minuta utakmice. Kaštelani nisu pronalazili dovoljno dobra rješenja te sukladno tome nisu uspjeli smanjiti rezultatski zaostatak. U deset minuta četvrte četvrtine postigli su samo devet koševa. Zadrani su rutinski, kroz cijelo drugo poluvrijeme, održavali stečenu prednost i na kraju uvjerljivo slavili. Utakmicu je presudila druga dionica koju je Zadar uvjerljivo dobio. U ovom, završnom, dijelu gledatelji su mogli vidjeti i par atraktivnih poteza poput no-look dodavanja mladog Bašića za alley-up Anti Đugumu, a uzrok tome je bio i smanjen intenzitet radi nedostatka rezultatske napetosti.

Konačni rezultat utakmice je bio 93:56.

Related Articles