Zadar razbio Cibonu

Array

Vukovi su večeras pali bez ispaljenog metka. Sjajna predstava Zadrana na Višnjiku. Bila je to jedna od većih pobjeda u povijesti nad ljutim rivalima i o njoj će se još pričati.


Zadar – Cibona 77:51 (15:10; 38:20; 60:33)

(Šango 17, Kraljević 14; Lalić 14, Mavra 10)


Sudeći po otvaranju nije se mogao naslutiti konačan rezultat. Naime, gosti su otvorili s 8:0. Zanimljivo je da su ostavili Zadrane bez koša iz igre šest i pol minuta, no Zadrani se tada bude i furiozno završavaju prvu dionicu s 15:10.

Sjajni niz se nastavio i u drugoj četvrtini pa su ubrzo domaćini došli i do dvoznamenkaste prednosti, pa čak i do plus 18 na poluvremenu. Zanimljivo, Franko Šango je s tri trice donio tu ogromnu prednost Zadru pred veliki odmor.

U trećoj četvrtini su se definitivno razriješile sve dvojbe oko pobjednika susreta. Zadrani su odigrali najbolju utakmicu sezone, za sada. Prednost je rasla čak i do plus 27 kada je Kraljević zaključio treću dionicu zakucavanjem.

Posljednja četvrtina je bila više revijalna, pa su treneri obje momčadi dali priliku mlađima s klupe koji inače nemaju preveliku minutažu. Branitelji naslova tako su ostali smrznuti na “hladnih” minus 26.

Related Articles