Zadar u zadnjih pet minuta slomio otpor Škrljeva

Array

12. kolo su uz TV prijenos (Arena Sport) otvorili Adria Oil Škrljevo i Zadar. Momčad Danijela Jusupa na kraju je upisala pobjedu. Domaćini su odigrali odličnu utakmicu, ali u posljednjih pet minuta uslijedio je pad.

Nova pojačanja odlično su se prezentirala unatoč nedostatku nastupa Josipa Barnjaka. Roberson i Mandić pokazali su treneru Rajkoviću da će do kraja sezone biti od velike pomoći. Premda je snažni karipski centar još dosta nespreman pa bi uz kvalitetan pripremni proces mogao biti veliko pojačanje.

Škrljevo je odlično pariralo Zadranima tijekom cijelog susreta, a ABA-ligaški gosti su uspjeli prelomiti susret tek pet minuta prije kraja. Vuković i Allen odveli su sredinom posljednje dionice Zadrane u mirnije vode s par povezanih napada i to je na kraju prelomilo utakmicu.

Domaćini su odlično parirali, a imali su vodstvo na poluvremenu (39:37). U posljednjih deset minuta ušlo se s izjednačenih 59:59. Postepeno je uslijedio, prije svega, fizički i taktički pad Škrljeva. Igrači domaće ekipe usmjerili su se na teške dalekometne šuteve, a fizički superiorniji protivnik tada je došao do izražaja.

Zadrani su se pošteno namučili, a domaćin je bio konkurentan protivnik kroz 35 minuta igre. Domagoj Vuković je s 19 poena bio najefikasniji igrač Zadra. Kod Škrljeva je pak najbolji bio novopridošli Mandić s 18 poena.

Adria Oil Škrljevo – Zadar 72:79

Mandić 18, Pandurić 16, Roberson 12 – Vuković 19, Allen 14, Ivanov 14

Related Articles