Zadar uoči Cedevite: “Pokazat ćemo zube”

Array

Samo agresivnost, to je ključ, uz puno trčanja i zatvaranje njihovog napadačkog skoka, što nismo napravili protiv Cibone – rekao je Ive Ivanov.

Pred nama je još jedna teška utakmica u nizu, ali cijeli tjedan se dobro pripremamo, koncentrirani smo samo na sljedećeg protivnika i dočekat ćemo ga spremni. Znamo da ćemo morati odigrati odličnu utakmicu da bismo kući donijeli bodove i upravo to ćemo pokušati“, tako govori, uoči gostovanja kod Cedevite za dva dana, Ive Ivanov, kapetan Zadra. Bolan poraz od Cibone u produžetku je, kaže, stvar prošlosti.

“Šteta što tamo nismo uzeli prve gostujuće bodove, ali nastojat ćemo to napraviti u nedjelju. Cedevita je najbolja momčad u ABA ligi, ali idemo se gore boriti i sportski potući s njima. Samo agresivnost, to je ključ, uz puno trčanja i zatvaranje njihovoga napadačkog skoka, što nismo napravili protiv Cibone. Ne smijemo im dopustiti lagane koševe, jer takva momčad to vrlo brzo kažnjava. Moramo im pokazati zube jer Zadar je ipak Zadar“, kaže Ivanov, dodajući da se osjeća dobro, te da su zdravstveni problemi u potpunosti iza njega.

Sličnog je razmišljanja glede Cedevite i Jozo Brkić: “Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Imali smo dovoljno vremena za oporavak i analizu prošlog dvoboja u Zagrebu, te dobru pripremu za sljedeći. Protivnik je težak, po imenima vjerojatno najjači u ligi, no mislim da ne idemo tamo bez šansi. Trenutačno stanje Cedevite nije baš dobro i uopće ne igraju na svojoj razini, odnosno onako kako se od njih očekuje. I protiv Cibone smo pokazali da možemo parirati favoriziranim protivnicima u njihovoj dvorani, kao i ranije protiv Partizana pa zašto ne bismo i ovaj put.

Cedevita je do sada ubilježila četiri pobjede, protiv Radničkog i Crvene zvezde kod kuće, te Budućnosti i Olimpije u gostima, a u međuvremenu je doživjela jedini poraz u Splitu. Ipak, posljednja utakmica Cedevite u ABA ligi, pobjeda u Ljubljani, daje naznačiti da momčad Božidara Maljkovića igra sve bolje.

Dižu se iz kola u kolo. Sve su to iskusni, kvalitetni igrači i vjerujem da će, kako sezona bude odmicala, biti sve bolji i svima će biti teže protiv njih. Zato sada trebamo tražiti svoju šansu, ako možda budu imali loš dan. Moramo dati svoj maksimum. Mnogo toga ovisi o našoj igri. Ako odigramo na razini, na kojoj možemo, mislim da će biti neizvjesna utakmica i nadam se da bi jedna završnica napokon mogla otići u našu korist”, nastavio je Brkić.

Jasno je tko je favorit u nedjeljnom dvoboju, no Zadrani čvrsto vjeruju da se s četvrtog ovosezonskog putovanja kući konačno mogu vratiti sretni. “Kada smo išli na gostovanje Cibone, razmišljanja ljudi su uglavnom bila: “Dobit će vas”, “Nemojte puno izgubiti” i slična. A na kraju smo ih stisnuli i imali veliku priliku za pobjedu, koju smo, nažalost, u produžetku ispustili. Baš mi je žao zbog tog poraza, jer bi nam bodovi iz Zagreba jako puno značili. Nedostaje nam malo sreće da to prelomimo. Nadam se da će nam se vratiti u sljedećim utakmicama, te da ćemo popraviti trenutačni omjer“, za kraj će centar Zadra.

Related Articles