Zadar uveličao rođendan košarkaškog kluba Našice

Array

U lijepoj atmosferi pred 500-tinjak gledatelja košarkaši Našica ugostili su Zadar. Povod tom događaju bio je 40. rođendan košarkaškog kluba i 22. obljetnica osnutka 132. gardijske brigade HV-a.


Našice – Zadar 44:130 (13:29; 25:58; 32:87)

Našice: Matej Horvat 2, Vuković 6, Bocor, Kajgana 3, Osman 8, Bosak 2, Portnar 2, Mata Horva 6, Rončević 4, Ljulj 6, Vitković, Korade 1, Povreslo 2, Blažević, Jakelić, Oreški 2. Trener Andrija Vitković.
Zadar: Ivanov, Kraljević 18, Lavwrence 7, Šango 29, Sobin, Đugum 8, Ramljak, Batur 21, Dijan 6, Car 9, Prostran 32, Šutalo 2. Trener Hrvoje Vlašić.


Sam rezultat na koncu i nije značajan i može se reći da je bio očekivan. Ono što je bitnije da su Našice dijelom osjetile pravu košarkašku atmosferu koja je uveličala ovu obljetnicu. Iz kluba su zahvalni igračima, ali i djelatnicima KK Zadra koji su ovom gestom na najbolji način promovirali košarku u maloj sredini.

Prije utakmice zadarska delegacija primljena je u gradske prostorije gdje su se susreli s čelnicima grada i kluba. Iz kluba su pojasnili kako zbog financijskih poteškoća ne igraju A2 ligu, iako su na to imali pravo te kako se nadaju boljoj budućnosti.

Ne sumnjamo kako je ovo velik značaj za klub, ali i poticaj ostalim našim velikanima da na ovaj način promoviraju košarku koja je na žalost i dalje u silaznoj putanji, barem što se tiče klupskog dijela. Ostaje nada da ćemo i u drugim sredinama uskoro moći vidjeti slične događaje, a košarka da će povratiti stari sjaj.

Related Articles