Zadarski brod plovi prema mirnoj luci

Array

Kada bi vam netko prije mjesec dana rekao da će Zadar na Višnjiku srušiti tri od četiri vodeće momčadi ABA lige, vjerojatno biste mu preporučili najbližeg psihijatra. Međutim, Danijel Jusup i njegovi momci su vjerovali. Padali su redom Cedevita Olimpija, Crvena Zvezda i na kraju, podgorička Budućnost. A sve je počelo potpisom Dominika Mavre…

25-godišnji rođeni Zadranin i povremeni hrvatski reprezentativac cijelo je ljeto proveo u svome gradu, trenirao i čekao poziv. On je stigao tek sredinom studenoga, kada je klubu gorjelo pod petama. Od tada, momčad s Višnjika je pod njegovom dirigentskom palicom proigrala i od sigurnog kandidata za ispadanje, maknula se s dna lige. Mavra u tom periodu prosječno ubacuje 13,3 poena uz 5,6 asistencija.

Bryon Allen čudan je lik, možete ga nazivati divljakom, u pojedinim trenucima nezainteresiranim, ali činjenica je da je on prvi strijelac Zadra i igrač koji u svakoj utakmici može praktički sam pobijediti protivnika. Ono što je izveo u posljednjoj četvrtini protiv Budućnosti (13 poena u nizu) spada u rubriku vjerovali ili ne. Drugi Amerikanac, Bashir Ahmed tek je stigao u klub. Prema onome što je pokazao protiv Cibone i podgoričke momčadi, bit će veliko pojačanje. Odličan u obrani, fina ruka, igrač kakav je trebao Danijelu Jusupu.

Iako su mnogi tvrdili da Ive Ivanov više nije pravi, kapetan je dokazao da itekako može odgovoriti zahtjevima regionalne lige, uz to, toliko prozivani Domagoj Vuković se konačno oslobodio i namjestio ruku. Motor momčadi je Dominic Gilbert, australski Hrvat koji je u prvom dijelu sezone spavao, a sada svojom energijom i skokovima vuče ekipu. Miljenik zadarske publike Fundić uvijek ostavlja zadnji atom snage na parketu, pa kada mu i ne ide svojom požrtvovnošću čini suigrače boljima. A još se mora vratiti Martin Junaković, Jusup će tada u špilu imati dodatnu jaku kartu.

Ispit karaktera igrača KK Zadar je u nedjelju u 18h. Jusupova družina gostuje u Novom Mestu, kod Krke. Poznato je koliko teško Zadrani upisuju gostujuće pobjede, a ako se ona dogodi, u gradu će zavladati potpuno ludilo.

I da ne bismo zaboravili, jedan čovjek je po peti puta sjeo na ovu klupu i stvorio tu lijepu priču. Danijel Jusup proglašavan je nekompetentnim, zaboravljali su njegovo iskustvo, mirnoću i nadasve ljubav prema svome gradu i klubu. Jupe je uvijek staložen, nakon ovih pobjeda spušta loptu na zemlju, njegove minute odmora odraz su odnosa kakav bi trebali uvijek imati igrači i trener. Košarkaši Zadra priuštili su svojim simpatizerima lijep i miran Božić, a čini nam se da tu ova bajka ne staje…

Related Articles