Petak, 27 siječnja, 2023
More

  Zadarski đir: Longin o Ciboni, ostaju li Mršić, Mavra… (VIDEO)

  Ivan Travica, široj publici bolje poznat kao “Čovik s mora” u emisiji KK Zadar pod naslovom Zadarski Đir provozao je sportskog direktora, Team managera, Alfa i Omegu sadašnjeg Zadra, Branimira Longina.

  Bilo je i tema koje interesira košarkašku publiku, a naročito navijače KK Zadra. Razgovor je trajao skoro sat i pol, započet o igračkim danima Longina, do povijesnog uspjeha u Goodyear lige, te “krune karijere i igranja za hrvatsku reprezentaciju”, pa sve do 2011. godine kada se oprostio od profesionalnog igranja.

  Naravno, neizbježno je bilo pitanje kako i zašto je obukao dres Cibone, a glavni dio razgovora (od 26. minute nadalje) vodio se o ulozi koju obnaša od 2017. godine.

  Kako i sam kaže, bila je to uloga koju tada praktički nitko, pa ni on sam nije htio preuzeti. Dotakli su se dovođenja igrača, pitanja zašto Zadar nema više domaćih igrača, pa i otvoreno o tome ostaje li Dominik Mavra, kako su došli i ostaju li Onuaku i Carter, ali i pitanja o odgovornosti i odlukama prije pete finalne utakmice…

  Neizbježna tema, što je i sam sportski direktor istaknuo, bio je prioritet financijske stabilizacije kluba i podizanje omladinskog pogona. Sadašnjeg šefa struke Tihomira Bujana zvalo 2-3 ljeta, te da su uspjesi, posebno juniorski naslov prvaka, samo odraz jednog 4-godišnjeg ciklusa na što je jako ponosan.

  Zašto i gdje su drugi klubovi počeli kopirati KK Zadar. O financijski situaciji, o agentima koji su ranije izbjegavali Zadar te o dugovanjima kluba. Naravno tema je bila i o ulozi našeg izbornika i trenera KK Zadra, Veljka Mršića i njegovog pomoćnika Ivana Perinčića.

  Bez obzira na to što je teško biti trener Zadra, a još teže izbornikom, Veljko se pokazao i dokazao kao pobjednik i čovjek koji kako kaže i sam Longin: “Iz sezone u sezonu će biti još bolji, i čekaju ga velike stvari.”

  Nije još jasno, ali u video prilogu otvoreno su se dotakli i teme ostaje li Veljko na klupi Zadra, te gdje bi osobno više volio Branimir Longin vidjeti KK Zadar sljedeće sezone klub, u košarkaškoj Ligi prvaka ili ABA ligi?

  Foto: Čovik s mora


  Inače, Čovik s mora na svom youtube kanalu (link: bit.ly/coviksmora) kojeg ga prati skoro 10.000 ljudi ima razgovore s puno poznatih hrvatskih sportaša te drugih. Ovo su neki koje smo pogledali:

  Dominik Mavra:

  Ivan Santini: 

  Giuliano: 

  Ive Ivanov:

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave