#234

Zagreb bez Junakovića siguran protiv Jazina

Tradicionalni nedjeljni podnevni termin u “Trnskom” ovoga puta nam je ponudio susret Zagreba i Jazina. Domaćini su igrali bez svojeg najboljeg igrača Martina Junakovića, ali su upisali treću pobjedu u ovoj sezoni. Zadrani još uvijek ne znaju za bodove te im je ovo osmi poraz u istom broju nastupa.

HT Premijer liga, 8. kolo, 3. prosinac

Zagreb-Jazine 85:77 (25:18, 25:18, 21:24, 14:17)

ZAGREB: Krapić 22, 7sk, Buovac 18, Šango 19, 7sk, Radoš 10, Palokaj 9sk, 7as, Proleta 12, 9sk, Čar 2, Ogrizović 2, Macner, Herceg, Bačevina, Badžim

JAZINE: Zrnić 20, 7sk, Butorac 25, 8sk, 5as, Gulam, De Woods 2, Sarajlija 18, 7as, Dražović 5, Fodor 9, Ivanov, Bučaj, Škara

“Mravi” ulaze u susret furiozno i ne dopuštaju gostima nikakve šanse za priključak. Ogromnih problema sa sastavljanjem momčadi imali su obojica trenera te su u rotaciji koristili samo osmoricu igrača. Zagrebaši se pokazuju kao kvalitetnija ekipa, a gosti nastavljaju u lošem ritmu igara koji ih prati od početka sezone.

U nastavku se Jazine uključuju u igru, dok domaćini ipak očekivano energetski posustaju. Koš i dodatak kapetana Zrnića vratili su rezultatsku neizvjesnost na samom kraju i Zadrani stižu na samo minus četiri (80:76). Ipak, završnicu bolje odigravaju “Mravi” jer glavni igrači gostiju Zrnić i Butorac nakon gotovo kompletne minutaže ne mogu više iznijeti teret cijele momčadi.

Zagreb se trećom pobjedom privremeno probio na osmo mjesto ljestvice, na kojem može i ostati ukoliko Split ne iznenadi Cedevitu. Upravo će Zagrebaši sljedeće kolo na Gripe, dok će Jazine toliko željnu prvu pobjedu tražiti kod kuće protiv Zaboka.