Zagreb i Kasun u ratu

Array

Mario Kasun je ovu sezonu počeo u talijanskoj Sieni, nakon nekog vremena zbog osobnih razloga zatražio je raskid ugovora i dobio ga je. Nakon toga su ga dovodili u korelaciju sa Cibonom, ali taj posao nikada nije bio niti službeno potvrđen, a na kraju niti realiziran. Danas Kasuna se povezuje sa KK Zagrebom, ali ne zbog košarke nego zbog zaostalih plaća.

“KK Zagreb ukupno mi je dužan 637.000 eura (oko 4,8 milijuna kuna), a preko mog menadžera Ace Raškovića ugovor je dogovoren i potpisan nakon razgovora s čelnim ljudima kluba, predsjednikom Davorom Jelavićem i dopredsjednikom Tomislavom Karamarkom. Pričali su mi kako imaju novca i kako će sve biti riješeno kako je dogovoreno. Nikoga nisam prisiljavao da mi ponudi toliko novca”, kazao je za tportal.hr vinkovački košarkas.

“Imao sam tada ponudu Maccabija iz Tel Aviva za dvije sezone, ali želio sam se vratiti u hrvatsku košarku i u dvije sezone na svom vrhuncu karijere zaista sam dao sve od sebe. Osvojili smo dva trofeja (Kasun je bio MVP Kupa 2011, op. a.) i otkad sam u ljeto 2012. otišao iz kluba strpljivo sam čekao da mi se uplati dug, ali zasad ništa. Polako gubim strpljenje jer mi se nitko iz kluba ne javlja na telefon. Znam da je u Hrvatskoj situacija teška, ne želim se povlačiti po sudovima, ali ako se nešto ubrzo ne riješi bit ću na to prisiljen. Moj odvjetnik je već spreman”, nastavlja Kasun.

Koji je spreman i na dogovor oko isplate te završava: “Samo želim sastanak. Pristao bih i na otplatu u ratama, a u tih 637.000 eura, koliko mi duguju, nisam uračunao bonus za osvojene trofeje iako na to imam pravo. Meni ne treba bonus. Ne trebaju mi niti kamate, samo želim svoj novac! Neki su igrači dobili nove stanove pod račun, a ja nisam među njima… Ne znam, neka mi napokon nešto ponude.”

U međuvremenu se oglasio i klub preko predsjednika Davora Jelavića koji kaže slijedeće: “Ne razumijem. U klubu smo svaki dan po 12 sati, i dulje. Itekako smo dostupni, ja sam ga danas i osobno pokušao dobiti (srijeda). To su priče za malu djecu”

Pa u stilu iskusnog političara okreće pilu naopako: “Treba ponekad pogledati istini u oči. Pitam vas koliko je Mario ukupno odigrao utakmica za KK Zagreb u dvije sezone? Osvojili smo prvenstvo i kup s njim, igrali smo Euroligu, no treba se zapitati je li zaradio taj novac?”

Mogli bi smo reći tipična hrvatska sportska priča. Duguje Split, duguje Cibona, duguje Zadar, duguje Hajduk pa što ne bi mogao i KK Zagreb, e pa gospodine Jelaviću zašto ste potpisali ugovor s igračem koji je sklon ozljedama i sada pokušavate prebaciti lopticu na njegovu stranu?

Jedino što se treba zapitati je zašto se u Hrvatskoj ne poštuje ono što se potpiše.

Related Articles