#234

Zagreb preko Darde do četvrte pobjede

U standardnom nedjeljom podnevnom terminu u Trnskom Zagreb je ugostio Dardu. Domaći su očekivano slavili i upisali četvrtu pobjedu, dok su gosti s druge strane još uvijek bez slavlja.


Zagreb – Vrijednosnice OS Darda 73:62 (19:13; 31:28; 55:44)

Zagreb: B. Žganec 3, Šarac 6, Segarić 9, Halilović 11, Mileković 4, Brnas 8, Tešija 20, Vuković 2, Novačić 7, Milekić 3, Mašić, Dojkić.
Darda: R, Kujundžić 13, Meznarić 3, Šarac, Diminić 20, Jakić, M. Kujundžić , Žulj, Došen, Hrnčić 12, Barišić, Pandurić 12, Turalija 2.


Bolje su Mravi otvorili utakmicu. S obzirom na gostujuće zdravstvene probleme i skraćeni roster, igrači Danijela Jusupa krenuli su agresivno. Momčad iz Darde teško je pronalazila put prema košu i domaći prvu četvrtinu zaključuju u svoju korist. Do poluvremena zagrebačkoj ekipi neobjašnjivo je pala koncentracija, gubili su lopte i promašivale otvorene šuteve. Baranjci nisu do kraja iskoristili konfuznost u domaćim redovima da bi poveli, ali utakmicu su vratili u potpuni egal. Na veliki odmor se otišlo s rezultatom 31:28.

Na krilima visoke linije NovačićTešijaHalilović Zagreb je otvorio drugo poluvrijeme serijom 9:0, a Darda se iz tog ponora nije uspjela vratiti. Gosti se nisu predali i nisu se slomili, ali Mravi mirno održavaju prednost od desetak razlike do samog kraja susreta. Utakmica je završena rezultatom 73:62.

Ono što je zanimljivo je da je domaći trener izrotirao svih 12 igrača. S druge strane Senad Muminović koristio samo pet igrača tokom čitavog susreta ili da budemo točni Diminić i Meznarić zamijenjeni su tek u posljednjoj minuti.

U sljedećem kolu Zagreb ide na vruće gostovanje u Sinj, a Darda na domaćem terenu očekuje Split koji još nije ubilježio gostujuću pobjedu.