A2 Zapad: Naglić umjesto Dragojevića na klupi Škrljeva

Array

Poraz Škrljeva u prošlom kolu na Mavrincima od Stoje kumovao je promjeni na klupi aktualnog prvaka Zapada. Novi trener trenutno prvoplasirane ekipe ove regije je Aramis Naglić, bivši hrvatski reprezentativac te trener Kvarnera i Intera iz Bratislave.

Naglić preuzima momčad pred utakmicu s Crikvenicom, ekipom koja jedina može ugroziti Škrljevčane u pohodu na treću uzastopnu titulu prvaka lige. Pobjedom bi potvrdili naslov, ali ni poraz do 15 koševa razlike ne bi ih udaljio od prvog mjesta pošto su s  84:69 slavili u prvoj utakmici.

Prije početka sezone Škrljevo je postavilo jasan cilj, prvo mjesto i borba za A1 ligu. Zbog toga su i dovedena pojačanja s kojima bi bili konkurentni za osvajanje jednog od prva dva mjesta u A1 kvalifikacijama. Bivši trener Zoran Dragojević ostvario je veliki uspjeh s klubom, dva puta zaredom bio je prvak lige i sudionik A1 kvalifikacija u kojima je njegova momčad bila do posljednjih kola kandidat za prelazak u viši razred. Na Nagliću je da otiđe korak dalje.

Stoja je protiv Škrljeva od početka utakmice imala inicijativu i prednost koju su iz četvrtine u četvrtinu dizali. Na kraju nije bilo neizvjesnosti, bilo je +16 (88:72). Puležane je predvodio Sandro Kordiš s 30 koševa, Dalibor Mezulić je dodao 15, a Lovro Bulešić (1998) 14. Josip Surina je za domaćine upisao 22, a Marin Modić 16 poena.

U preostalim utakmicama 18. kola nije bilo većih neizvjesnosti. Pula 1981 (Radunić 24) je protiv Šanca (Novosel 21) kapitalizirala + 16 iz prvog poluvremena, Crikvenica (Protega 26) je bila uvjerljiva kod Jadranke, a visoke pobjede su upisali Rovinj (Franković 15), Kastav (Barnjak 29) i Zamet (Jelenić 25) protiv Labina, Kraljevice i Ghie Staff.

Related Articles