Započele pripreme na drugoligaškom Zapadu

Array

Prema informacijama koje dolaze iz klubova, pripreme za novu sezonu A2 lige Zapad ovaj tjedan su započele ekipe Crikvenice, Pule 1981, Stoje i Škrljeva, svaka sa svojim problemima i ambicijama.

Košarkaši Crikvenice u pripreme su krenuli s novim trenerom i zasad bez dvojice bitnih igrača iz prošlih sezona. Klupu Kiraca napustio je Marijan Mance, a zamijenit će ga Igor Prtorić. Mance je prošle sezone vodio Kirce do naslova prvaka A2 lige Zapad, a u kvalifikacijama za A1 ligu doveo je ekipu do drugog mjesta na tablici, dok je u dodatnom razigravanju poražen od Dubrovnika. Novi klub jednog od ponajboljih riječkih košarkaša prošlog desetljeća je novi drugoligaš KK Učka. Što se igračkog kadra tiče, klub je napustio Mateo Antić koji je prestao s aktivnim igranjem košarke, te Mauro Veljačić koji je prešao u redove Kvarnera 2010, u kojem je trenutno na probi još jedan prošlogodišnji igrač Crikvenice Dino Stipčić. U rubrici ”dolasci” trenutno nema još nijednog imena.

U pojačanom sastavu u pripreme su krenuli i košarkaši Škrljeva. Treneru Zoranu Dragojeviću na prvom treneru odazvali su se gotovo svi igrači iz prošle sezone, a nova lica su Miran Lipovšćak (Kvarner 2010), te Dino Palčić (Kraljevica) i Bruno Begonja (Zamet). Kao ambiciju za sljedeću sezonu u klubu ističu popravljanje prošlogodišnjeg plasmana (treće mjesto) i aktivnu borbu za naslov. Jedini odlazak u odnosu na prošlu sezonu je onaj Franka Filipovića, koji karijeru nastavlja u Rumunjskoj.

U pripreme za novu sezonu krenula su i dva pulska drugoligaša, Stoja i Pula 1981. Treneru momčadi Stoje Anti Valentinčiću na prvom treningu odazvali su se gotovo svi igrači iz prošle sezone, osim Saše Gligorovića koji je otišao u gradskog rivala, a nova lica su Gregor Belina, Marin Đugum i Luka Peruško. Cilj koji je uprava postavila pred momčad je gornji dio drugoligaške ljestvice, uz još bolji rad s mladim igračima.

Košarkaši Pule 1981 u nove pripreme krenuli s čak 26 igrača, od kojih je većina iz vlastitog omladinskog pogona. Klubu su zasad pristupili Saša Gligorović iz Stoje, Luka Pavlović koji se vratio s fakulteta u Zagrebu, te Vanja Perdija iz Fažane, a u klubu očekuju da bi do početka prvenstva momčadi mogla pristupiti još dva, zasad neimenovana pojačanja.

Related Articles