Završena Šveđina sapunica: Markota ipak pristupio Zaboku

Nakon što je proteklog tjedna vijest o potpisu Damira Markote za Zabok, pa “odlasku” u Zadru poprimila veliku pažnju javnosti, stvar je sada finalizirana. Naime, Markota će ipak nastupati za Zabok.

Iako nam je informacija o odlasku iz Zaboka te pristupanju Šveđe Zadru nakon poziva Veljka Mršića bila potvrđena na više adresa, posao se očito zakomplicirao pred finalizacijom.

34-godišnji košarkaš tako je jučer odradio prvi trening sa zagorskim Premijerligašem, a debi u momčadi Ivana Tomasa imat će na subotnjem prvenstvenom dvoboju protiv Vrijednosnica Osijek. Iako nije u top formi, Damir je istaknuo kako se nastoji čim bolje fizički pripremiti da doprinese novoj momčadi.

Iza Markote je iznimno bogata devetnaestogodišnja karijera, koja je zanimljivo započela 2001. u Zaboku, kada je debitirao u seniorskoj košarci u A-2 ligi u vrijeme dok je Zabok imao suradnju s Cibonom. Markota ima i jednogodišnje NBA iskustvo u Milwaukee Bucskima. U tri je navrata igrao za Cibonu, a u nizu klubova u kojim je igrao svakako treba istaknuti Spartak, Žalgiris, Besiktas, Bamberg, Bilbao i Istanbul.

Related Articles