Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  ZAVRŠILO „LITO OD KOŠARKE“

  U Tribunju je nakon više od šest tjedana završio program pod nazivom „Lito od košarke“ koji je bio namijenjen djeci dobnog uzrasta od 6 do 16 godina. Program se održava u Tribunju od 1996. godine a tijekom ove, program se održavao gotovo cijele turističke sezone, zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva turizma i sporta, Općine Tribunj, Turističke zajednice Tribunj te stručnom vodstvu tima iz Košarkaškog kluba Vučići iz Zagreba koji je bio nositelj cijelokupnog programa.

  VIŠE OD ŠEST TJEDANA KOŠARKE

  Program se održavao od 12. srpnja pa sve do 23. kolovoza na više lokacija u mjestu Tribunj i sportskim terenima u bližem okruženju. Svaki tjedan je sadržavao programsku aktivnost 3KA – Tribunjska ljetna košarkaška akademija, koja se održavala svaki dan u prijepodnevnim, poslijepodnevnim i večernjim satima na lokalnom košarkaškom igralištu uz Tribunjsku područnu školu a jednom tjedno se za sve polaznice i polaznike 3KA organizirao turnir u 3×3 košarci pod nazivom „Škver 3×3 Basket“ na jednoj od najfrekventnijih lokacija u mjestu, dostupnoj svima u tipičnom Dalmatinskom ambijentu u neposrednoj blizini mora, na Tribunjskoj rivi. Osim poučavanja djece košarci, svi sudionici su mogli uživati i u nizu drugih zabavnih i korisnih aktivnosti na svim lokacijama koje su obilovale nagradnim igrama u motoričkim i košarkaškim vještinama i obiljem dobre glazbe DJ-a programa.

  MLADI REPREZENTATIVCI DJELILI MEDALJE, POKALE, NAGRADE I AUTOGRAME

  U radu s djecom sudjelovalo je niz stručnih trenera košarke kao i nekoliko naših mladih vrlo nadarenih košarkaša u usponu: Boris Tišma, Lovro Gnjidić, Lukša Buljević, Andro Antonić, Bojan Tišma i drugi koji su dodatno zainteresirali djecu za košarkom, pokazujući im svoje košarkaške vještine, dijeleće im medalje, pokale, nagrade i autograme na ukupno pet održanih turnira u 3×3 košarci. Svako dijete je za uloženi trud dobilo medalju i poneku nagradu, majicu programa, ruksak, šešir ili novčanik s oznakom programa a oni koji su se isticali u dobrom ponašanju, oni najvrijedniji i najuspješniji su dobili prekrasne pokale programa.

  LITO OD KOŠARKE NAJBOLJA KOMBINACIJA S LJETNIM PRAZNICIMA

  Pokazalo se da ovaj sportski i edukativno-zabavni program koji je povezan sa ljetnim praznicima učenika i predstavlja najbolju kombinaciju, koja donosi obilje dobre akcije za djecu ljubitelje košarke, druženja, igre i zabave. Tribunjska ljetna košarkaška akademija bila je otvorena je za sve skupine igrača i igračica, od mlađih koje uče igru do starijih koji žele napredovati na slijedeću razinu, te je pružio mogućnost svima, početnicima, srednjim i naprednim mladim košarkašicama i košarkašima, da nauče kako postati vrijedan i uspješan, te kako doseći svoje ljetne ciljeve. Uz to, pružio je svakom sudioniku da se druži sa svojim vršnjacima iz Hrvatske i inozemstva te im ljetni školski odmor učinio korisnim, veselim i radosnim.

  TOLERANCIJA RAZLIČITOSTI I PRAVEDNA IGRA

  Program je ispunio očekivanja da bude sredstvo širenja zamisli o pravednoj igri, toleranciji i jednakosti među djecom kroz sadržaj poduke, natjecanja i odgojnih radionica, koji su u živahnom i opuštenom ljetnom ugođaju, mogli pomoći djeci početnicima, srednjim i naprednim košarkašicama i košarkašima u postizanju željenih ciljeva u košarci, učenju osnova ili usavršavanju već stečenih znanja i vještina, te podizanju samopouzdanja i razvijanju ljubavi prema treniranju i igranju košarke

  BESPLATNI PROGRAM KOŠARKE ZA SVE SUDIONIKE

  Cijeli program je zahvaljujući Ministarstvu turizma i sporta te Općini Tribunj i Turističkoj zajednici Tribunj, bio potpuno besplatan za sve sudionike programa za koji direktor programa, magistar Šime Kumanović, kaže kako je to doprinijelo velikom interesu kod najmlađih da se uključe u program u kojem su svima ponuđene jednake mogućnosti u cilju podizanja svijesti djece o korisnosti bavljenja redovitom tjelesnom aktivnosti i povećanja sudjelovanja u košarkaškim aktivnostima. Tako su u program poduke i natjecanja bila uključena sva zainteresirana djeca neovisno o razini znanja i sposobnosti, djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, kao i djeca nižeg socijalno-ekonomskog statusa a tjedno je program pohađao 60 i više polaznica i polaznika. Stoga, ovaj program se može smatrati dobrim primjerom suradnje između javnih tijela, neprofitnih organizacija i najmlađih košarkašica i košarkaša za stvaranje mreže i jačanje lokalne mreže sportskih klubova, škola, udruga i lokalnih tijela u cilju promicanja košarke, redovitog tjelesnog vježbanja i zdravog načina življenja.

  NAJPOŽELJNIJA VRSTA LJETOVANJA ZA DJECU

  Ljetovanje uz program „Lito od košarke“ postaje najpoželjnija vrsta ljetovanja, jer djeca za
  vrijeme ljetnog odmora učenika imaju izvrsno cjelodnevno druženje sa svojim vršnjacima,
  prije, za vrijeme i nakon programskih aktivnosti, a nakon završetka programa ostaju u trajnoj komunikaciji putem društvenih mreža i drugih oblika komunikacije, te s nestrpljenjem očekuju svako slijedeće izdanje. Neki od polaznika koji su prerasli dob za sudjelovanje na događanju uključuju se u program kao volonteri, te s velikom ljubavi prema ovakvoj vrsti druženja, pomažu pri organizaciji i realizaciji programa.

  FESTIVAL KOŠARKE

  U šestom tjednu programa „Lito od košarke“ bio je predviđen festival košarke ali je iz epidemioloških razloga realiziran program treniranja i svakodnevnih utakmica s košarkaškim klubovima i timovima iz bližeg okruženja. Tako su polaznici programa uz prijepodnevno treniranje, poslijepodne i navečer mogli uživati u odigravanju utakmica sa svojim vršnjacima iz škole košarke „Dražena Petrovića“ iz Šibenika, košarkaškom akademijom Anđe Jelavić iz Šibenika i košarkaškim klubom Otok Mureter i polaznicima ljetne škole košarke za djecu iz Jezera, Betine, Tisnoga i Murtera.

  JOŠ BOLJE IZDANJE PROGRAMA IDUĆE LJETO

  Budući da je i ovoljetno izdanje pobudilo veliki interes djece, ali i njihovih najbližih te posjetitelja i medija, slijedeći bi mogao biti realiziran u još boljem izdanju na radost svih korisnika i sudionika programa.

  Program sufinancirali:
  – Ministarstvo turizma i sporta RH
  – Općina Tribunj
  – Turistička zajednica Općine Tribunj

  Medijski partner:
  – crosarka.com

  Nositelj programa:
  – Košarkaški klub Vučići

  - Advertisement -
  spot_img