Završnica njemačke lige: ALBA bolja od Frankfurta, Ludwigsburg slavio protiv Vechte

Njemačka BBL liga jedina je relevantnija europska košarkaška liga koja je natjecanje ove sezone odlučila završiti na parketu. Turnir je započeo u petak u Munchenu, a u subotu su odigrane dvije utakmice i to one između: Frankfurta i ALBE te Ludwigsburga i Vechte.

ALBA je slavila protiv Frankfurta, iako su Skylinersi puno bolje otvorili dvoboj. Ključna je bila dionica koju je ALBA dobila 19:3 te otišla do vodstva 68:58. Berlinska momčad stečenu prednost nije mogla ispustiti pa je tako slavila rezultatom 72:81. Momčad našeg Kreše Nikića ubacila je 12 od 22 trice, a ta preciznost pokazala se ključnom. Nažalost, mladi 21-godišnji Zagrepčanin nije ulazio u igru.

U susretu Ludwigsburga i Vechte presudna je bila druga četvrtina u kojoj je Ludwigsburg stekao dvocifrenu prednost. Vechta taj zaostatak nikako nije mogla nadoknaditi, usprkos tome što je u zadnjih 10 minuta dodala gas i opasno zaprijetila. U redovima Vechte, nastupio je prošlogodišnji igrač Cibone, Slovenac Matic Rebec, koji je ubacio 6 poena uz 5 skokova. Krajnji rezultat bio je 76:81.

Related Articles