Zbog nedostatka novca Cibona neće igrati u Europi

U klupskoj nam košarci dogodilo se svojevrsno čudo. Barem na trenutak uskrsnula je nekad velika Cibona i postala opet prvak Hrvatske. S igračima triput jeftinijim od Cedevitinih, Cibona je skinula s trona klub koji je dominirao posljednjih pet sezona.

Euforija koja je u trenutku pobjedonosnog koša Gilberta obuzela Cibonine navijače i igrače nije mimoišla ni predsjednika kluba prof. dr. Mladena Bušića (55), inače ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh.

– Emocije su me prevladale, nastala je erupcija oduševljenja. Svi smo se našli jedni drugima u zagrljaju. Skakali smo, pjevali, skandirali s navijačima. Slavlje je to koje ću pamtiti cijeli život.

Ključnim potezom Velić smatra dovođenje braniča Roka Rogića iz Hermesa.

– Morali smo naći zamjenu za prvog razigravača Marka Ljubičića, a Rogić je to sjajno odigrao. Kada god je ulazio u igru, naša igra nije padala. Volim kod njega tu dozu bezobraštine.

A upravo je Rogić jedan od onih otpisanih cedevitaša koji su sada svoj matični klub stajali naslova. Otpisan je kao junior bio i Filip Bundović, a klubu s Velesajma dovoljno dobri nisu bili ni Markota i Pilepić. I svi oni bili su jako motivirani da dokažu da su oni koji u našem najjačem klubu o tome odlučuju pogriješili.

– Emotivan sam i u meni je gorjelo da pokažem da su ljudi iz Cedevite bili u krivu. Nitko sretniji od mene što sam baš s Cibonom osvojio svoj prvi naslov, jer sam još kao klinac i po dva sata prije euroligaške utakmice dolazio u Draženov dom da bih gledao Scoonieja Penna.

Slično je govorio i Marko Ljubičić, srpski košarkaš s hrvatskom putovnicom.

– Kakvih god problema imala, za mene će Cibona uvijek biti veliki klub jer ono što mi je o Ciboni pričao moj otac ne mogu izbrisati iz sjećanja. Dugo nisam igrao u tako složnoj momčadi koja je pokazala da novac ne igra najvažniju ulogu. Doduše, bit ću pošten pa reći i ovo: da je u pitanju ona velika Cibona, ja onda vjerojatno i ne bih bio tu.

Posebna je priča Markota koji je još jesenas razmišljao o kraju karijere, a na kraju je bio najbolji igrač finalne serije.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/povratak-otpisanih-vukova-cibona-prvak-bez-stranaca-1323126 – www.vecernji.hr