Zdovc: “Dali smo im pobjedu”

Array

Cedevita je tijesno poražena u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Budućnosti. Dojam nakon utakmice jest da se moglo napraviti više.

“Vidim da igrači Budućnosti još slave i plješću. Morali bi nama pljeskati za gluposti. Dali smo im tu pobjedu. Zbog toga sam jako ljut, ali što je tu je. Nažalost, utakmica je završila kako je. Vode 1-0 i idemo dalje. Treba to što brže zaboraviti. Pokazali smo da imamo kvalitetu, da možemo igrati i da smo bili još malo pametniji sigurno bi dobili. Na papiru je sada Budućnost u psihološkoj prednosti jer vodi 1-0. Ako izgube, oni još imaju treću utakmicu kod kuće”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Strateg Zagrepčana se osvrnuo i na neke stvari nevezane uz igru: “Ne mogu shvatiti da moj pomoćni trener dobije upaljač u glavu, procuri mu krv i da se to uopće ne sankcionira. To mi nije jasno, ali što je tu je. Imali smo šansu. Krivi smo sami i idemo dalje.”

Novinari su ga upitali i što ga najviše ljuti iz završnice.

“Ljuti me najviše Gordićeva trica jer smo mu jednostavno dopustili tako lagan šut, mada smo se točno pripremili i rekli kakvu obranu igramo, tako da mi to ne ide u glavu. To je bila točka na i, uz sve neke gluposti u obrani jer ipak smo primili 80 poena, a to je po meni previše. Imali smo dosta dobar napad, ali to je bila ona točka na i.”

A što se tiče Cherryjevih promašenih slobodnih bacanja…

“Cherry nije namjerno promašio dva slobodna bacanja. Imao je dobru utakmicu i desi se. U zadnjem napadu bila je ideja da ide u prodor, a ne na takav šut jer je bilo još vremena. Dobio je u dobroj poziciji loptu, samo bi trebao ići oko Ilića i na polaganje ili čak dati ekstra pas jer je bilo dosta vremena. Ovo je bio težak šut bez razloga, ali lako je sad biti pametan. Treba to što prije zaboraviti i dobro se pripremiti za drugu utakmicu”,dodao je Zdovc.

Demetris Nichols danas je odigrao odličnu utakmicu, no nije bilo dovoljno za pobjedu.

“Na kraju utakmice napravili smo mentalne pogreške. Tijekom utakmice smo većinom bili u ritmu. U zadnje dvije minute bilo je teško zabiti i promašili smo dva slobodna bacanja. Bili smo u ritmu cijelu utakmicu, no moramo igrati 40 minuta, a ne 38 i pol. No, to se događa. Obje momčadi su se borile. Navijači su im žestoki, no mi smo došli ovdje igrati. Budućnost je pobijedila na svojem domaćem terenu, a sada mi moramo pobijediti u Zagrebu. To i planiramo napraviti. Imamo nekoliko dana da se pripremimo, gledamo video, vidimo gdje možemo biti bolji i da pokušamo naći način da dođemo do pobjede”, izjavio je Nichols.

Related Articles