Utorak, 17 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Zdovc nasljeđuje Obradovića u Panathinaikosu?

  Prema neslužbenim podacima, bivši slovenski izbornik, Jure Zdovc ozbiljan je kandidat za nasljednika Željka Obradovića na klupi grčkog Panathinaikosa…

  - Advertisement -

  Proslavljeni srpski strateg, Željko Obradović napustio je grčku prijestolnicu zbog neuspjelog dogovora u vezi godišnjeg budžeta kluba. Obradović je napustio klub nakon 13 godina tijekom kojih je osvojio nevjerojatna 23 trofeja, čak pet naslova europskog prvaka, 11 nacionalnih prvenstava i 7 nacionalnih Kupova.

  Nakon toga su čelni ljudi Panathinaikosa ponudili mjesto trenera litavskoj zvijezdi Šarunasu Jasikevičiusu koji se je zahvalio ponuđenom mjestu. Prema posljednjim podacima novi u krugu kandidata je Jure Zdovc, trener ruskog Sankt Petersburga koji je svoju samostalnu karijeru započeo upravo u Splitu.

  U Dalmaciju je stigao kao pomoćnik u novomeškoj Krki, a napustio ju kao osvajač kupa. Nakon toga radio je u Geoplin Slovanu, Iraklisu, Bosni i Union Olimpiji.

  Ove sezone osvojio je i titulu najboljeg trenera u EuroCupu, naslijedivši tako našeg Aleksandra Petrovića.

  Za kraj dodajmo kako je Zdovc 2009. godine na europskom prvenstvu, kao slovenski izbornik osvojio četvrto mjesto, međutim, usprkos pozitivnim reakcijama slovenskog saveza i publike, Zdovc nije odlučio produžiti reprezentativni trenerski angažman.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE