Zdovc nasljeđuje Obradovića u Panathinaikosu?

Array

Prema neslužbenim podacima, bivši slovenski izbornik, Jure Zdovc ozbiljan je kandidat za nasljednika Željka Obradovića na klupi grčkog Panathinaikosa…

Proslavljeni srpski strateg, Željko Obradović napustio je grčku prijestolnicu zbog neuspjelog dogovora u vezi godišnjeg budžeta kluba. Obradović je napustio klub nakon 13 godina tijekom kojih je osvojio nevjerojatna 23 trofeja, čak pet naslova europskog prvaka, 11 nacionalnih prvenstava i 7 nacionalnih Kupova.

Nakon toga su čelni ljudi Panathinaikosa ponudili mjesto trenera litavskoj zvijezdi Šarunasu Jasikevičiusu koji se je zahvalio ponuđenom mjestu. Prema posljednjim podacima novi u krugu kandidata je Jure Zdovc, trener ruskog Sankt Petersburga koji je svoju samostalnu karijeru započeo upravo u Splitu.

U Dalmaciju je stigao kao pomoćnik u novomeškoj Krki, a napustio ju kao osvajač kupa. Nakon toga radio je u Geoplin Slovanu, Iraklisu, Bosni i Union Olimpiji.

Ove sezone osvojio je i titulu najboljeg trenera u EuroCupu, naslijedivši tako našeg Aleksandra Petrovića.

Za kraj dodajmo kako je Zdovc 2009. godine na europskom prvenstvu, kao slovenski izbornik osvojio četvrto mjesto, međutim, usprkos pozitivnim reakcijama slovenskog saveza i publike, Zdovc nije odlučio produžiti reprezentativni trenerski angažman.

Related Articles